Placki to świetny pomysł na szybkie i sycące danie, którym możesz zajadać się przez cały dzień. Robią się w kilka chwil i zazwyczaj potrzeba do nich zaledwie kilku składników. Jeśli uwielbiasz podobne przepisy, acz szukasz czegoś innego, niż te z wykorzystaniem cukinii, białego sera, dyni czy ziemniaków, wypróbuj nieco mniej popularnej, a przy tym rozpływającej się w ustach wersji. Posmakuje nawet najmłodszym.
Placki z kalafiora to ciekawa alternatywa dla podobnego dania z cukinii, a dodatkowo smaczna i szybka w przygotowaniu wersja, dzięki której włączysz to zdrowe i pyszne warzywo do jadłospisu. Wystarczy zaledwie kilka składników, by w mig wyczarować sycący posiłek dla całej rodziny. Czego będziesz potrzebować?
Składniki:
PORADA! Placki z kalafiora mają to do siebie, że możesz dowolnie modyfikować przepis. Polecamy dodać do ciasta nieco koperku, szczypiorku bądź tartej marchewki i otrębów, a wyjdą równie smaczne.
Przygotowanie placków z kalafiora jest naprawdę proste. W pierwszej kolejności zajmij się kalafiorem, umyj go, osusz i zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Przełóż do miski. Co dalej?
Zapraszamy do udziału w sondzie oraz do komentowania.