Jeśli myślisz, że kulinarne szaleństwa kończą się na lodach cebulowych z okazji Dnia Cebularza, to znaczy, że nie znasz propozycji od @lowca.zycia. Jego tiktok pokazał, jak w kilka chwil zamienić kwaśne ogórki w orzeźwiający deser. Pomysł może wydawać się kontrowersyjny, ale połączenie mrożonych kiszonek ze śmietanką 30 proc. daje zaskakująco zbalansowany smak kwaśno-słony, kremowy i idealny dla fanów takich klimatów. To także świetny sposób, by zaskoczyć gości... albo samego siebie.
Kiedy spiżarnia pęka w szwach, a słoiki z ogórkami nie mieszczą się na półkach, zamiast kolejnego sosu, surówki czy zupy, warto pójść w zupełnie nowym kierunku. Mrożone ogórki połączone ze śmietanką to nie żart, a eksperyment, który może przypaść do gustu osobom z nietypowym podniebieniem. To także świetny temat do rozmów przy stole.
Składniki:
Przepis jest zaskakująco prosty, a przygotowanie zajmie ci tylko kilka minut - nie licząc mrożenia. Najważniejsze jest, aby używać dobrych, twardych ogórków kiszonych bez dodatku cukru w zalewie, najlepiej domowych.
Sposób przygotowania: