• Link został skopiowany

Nie kiełbasa, nie kaszanka. To cheeseburger z grilla będzie hitem tej majówki. Lepiej kup dużo mięsa

Sezon grillowy już wystartował. W majówkę osiągnie apogeum. Trzeba być więc przygotowanym. W tym roku warto zaserwować swoim gościom coś wyjątkowego. Choć kiełbasy i kaszanki nie może zabraknąć, prawdziwym hitem będą cheeseburgery z grilla.
Burgery z grilla
fot.pexels-atomlaborblog

Burgery wołowe z grilla podawane w pysznej, chrupiącej bułce, z dodatkiem soczystych warzyw i pysznym sosem czosnkowym to idealny przepis na udaną majówkę. Gwarantujemy, że żaden gość się im nie oprze. A przygotowanie jest banalnie proste i goście również mogą w nim uczestniczyć.  

Zobacz wideo Zamień bułkę na tortillę. Ten przepis na burgera podbija internet

Cheeseburgery wołowe z grilla - przepis. Lepsze niż w amerykańskiej restauracji 

Domowe burgery nie muszą wyglądać jak na memach z internetu. Mogą być równie pyszne, a nawet lepsze od tych, których spróbować można w amerykańskich restauracjach. Przygotowanie jest banalnie proste, jednak należy zadbać o składniki jak najlepszej jakości. Przekonajcie się, z jaką łatwością przyjdzie wam przygotowanie tego przysmaku.  

Składniki: 

  • 800 g wołowiny dobrej jakości, 
  • sól, pieprz, papryka słodka, rozmaryn, 
  • 1-2 łyżki wody, 
  • 1 łyżka oleju, 
  • sos czosnkowy, 
  • sałata, 
  • pomidory, 
  • czerwona lub żółta cebula
  • ogórki konserwowane, 
  • jalapeno (opcjonalnie), 
  • 4 bułki pszenne, 
  • ser żółty. 

Hamburgery z grilla - przepis. Sposób przygotowania krok po kroku 

Sposób przygotowania: 

  1. Składniki na burgera wymieszaj ze sobą. Dobrze wyrób mięso i uformuj burgery. 
  2. Grilluj mięso do wysmażenia. Podpiecz też lekko bułki.  
  3. Przygotuj warzywa. Obierz cebulę i pokrój ją w plasterki. Sałatę umyj i osusz. Pomidory dokładnie umyj, osusz i pokrój. Ogórki konserwowe pokrój wzdłuż w długie paski. 
  4. Dolną część bułki posmaruj sosem czosnkowym. 
  5. Umieść mięso na bułkach. Połóż na każdym mięsie plaster sera. Ponownie posmaruj sosem czosnkowym. 
  6. Porozkładaj warzywa. Przykryj wierzchem bułki. 
  7. Gotowe. Smacznego! 
Więcej o: