Sezon grillowy już wystartował. W majówkę osiągnie apogeum. Trzeba być więc przygotowanym. W tym roku warto zaserwować swoim gościom coś wyjątkowego. Choć kiełbasy i kaszanki nie może zabraknąć, prawdziwym hitem będą cheeseburgery z grilla.
fot.pexels-atomlaborblog
REKLAMA
REKLAMA
Burgery wołowe z grilla podawane w pysznej, chrupiącej bułce, z dodatkiem soczystych warzyw i pysznym sosem czosnkowym to idealny przepis na udaną majówkę. Gwarantujemy, że żaden gość się im nie oprze. A przygotowanie jest banalnie proste i goście również mogą w nim uczestniczyć.
REKLAMA
Zobacz wideo Zamień bułkę na tortillę. Ten przepis na burgera podbija internet
Cheeseburgery wołowe z grilla - przepis. Lepsze niż w amerykańskiej restauracji
Domowe burgery nie muszą wyglądać jak na memach z internetu. Mogą być równie pyszne, a nawet lepsze od tych, których spróbować można w amerykańskich restauracjach. Przygotowanie jest banalnie proste, jednak należy zadbać o składniki jak najlepszej jakości. Przekonajcie się, z jaką łatwością przyjdzie wam przygotowanie tego przysmaku.
Hamburgery z grilla - przepis. Sposób przygotowania krok po kroku
Sposób przygotowania:
Składniki na burgera wymieszaj ze sobą. Dobrze wyrób mięso i uformuj burgery.
Grilluj mięso do wysmażenia. Podpiecz też lekko bułki.
Przygotuj warzywa. Obierz cebulę i pokrój ją w plasterki. Sałatę umyj i osusz. Pomidory dokładnie umyj, osusz i pokrój. Ogórki konserwowe pokrój wzdłuż w długie paski.
Dolną część bułki posmaruj sosem czosnkowym.
Umieść mięso na bułkach. Połóż na każdym mięsie plaster sera. Ponownie posmaruj sosem czosnkowym.