Jajka w panierce to ciekawa alternatywa dla klasycznych jajek z majonezem. Ich przygotowanie jest banalnie proste i z pewnością poradzi sobie z nimi nawet niewprawny kucharz. Takie jajka są złociste, chrupiące i miękkie w środku, a ze stołu znikną błyskawicznie. Jak je zrobić?
Sposobów na przyrządzenie jajek jest mnóstwo. Są one składnikiem omletów, naleśników i placków. Podczas świąt wielkanocnych to one królują na świątecznych stołach i najczęściej przygotowujemy je jako samodzielną przekąskę. Postaw na jajka panierowane, a będzie to murowany wielkanocny hit. Kluczem do wspaniałego smaku jest chrupiąca panierka i przyprawy.
Przygotowanie jajek w panierce nie zajmuje wiele czasu. Warto ugotować jajka wcześniej, a praca pójdzie znacznie szybciej. Do ich zrobienia potrzebujesz:
Ugotowane jajka kroimy na pół i wyjmujemy żółtka, które rozgniatamy w miseczce, dodajemy majonez, fetę, suszone pomidory i mieszamy. Na talerz wysypujemy bułkę tartą i dodajemy przyprawy. Białka obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku i bułce, a następnie smażymy na złoty kolor. Kiedy będą gotowe, zdejmujemy z patelni i faszerujemy, a górę posypujemy szczypiorkiem. To wszystko!