-
ARTYKUŁ
Panierka odchodzi od kotleta schabowego? Sprawdź, czy nie popełniasz jednego z popularnych błędów
Kotlety schabowe to jedno z najważniejszych dań kuchni polskiej. Są szczególnie smaczne przez fakt, że mięso przed smażeniem jest moczone w jajku i obtaczane w bułce tartej. Czasami jednak zdarza się, że panierka odpada od kotleta. Dlaczego tak się dzieje i jak temu zaradzić? Podpowiadamy.
-
ARTYKUŁ
Zero mięsa, a smakiem i wyglądem przebijają kotlety mielone. Robię je prawie codziennie
Zawsze uważałam, że nie może być nic lepszego niż tradycyjne smaki, które znamy od dziecięcych lat. Jednak się myliłam, a ten przepis mnie w tym uświadomił. Te kotlety są smaczniejsze od mielonych, a każdy kęs jest niesamowicie soczysty. To zasługa prostego połączenia smaków.
-
ARTYKUŁ
Schabowe wypadają przy nich blado. Te sznycelki są obłędnie soczyste, ale najlepsza jest panierka
Królem polskich stołów dla wielu z nas jest schabowy, ale uwierzcie mi, istnieje dużo lepszy kotlet. Nie trzeba go traktować tłuczkiem i martwić się, że wyjdzie suchy i twardy jak podeszwa. Wystarczy zamienić wieprzowinę na delikatnego indyka i zrobić mistrzowską panierkę. Gwarantuję, że zakochasz się w tym smaku na całe życie.
-
ARTYKUŁ
Zapomniany hit barów mlecznych PRL-u wraca do łask. Jak zrobić kotlet pożarski? Bije mielone na głowę
Kotlet pożarski to jeden z kuchennych hitów PRL-u. Był ulubionym daniem w wielu barach mlecznych, szkolnych stołówkach, ale też w domach. W ostatnich latach zapomniany dziś wraca do łask. To świetny pomysł na obiad. Jak zrobić kotlety pożarskie? Przepis jest banalny, choć nieco pracochłonny.
-
ARTYKUŁ
Kopytka się przejadły? Z wczorajszych ziemniaków zrobisz coś znacznie lepszego. Będą prosić o dokładkę
Nie musisz ich marnować. Ugotowane ziemniaki na drugi dzień dalej będą dobre i świetnie nadzadzą się do kotletów ziemniaczanych. Taki obiad z resztek, podawany z aromatycznym sosem pieczarkowym, nasyci całą rodzinę. Przepis jest prosty, a efekt zachwycająco smaczny.
-
ARTYKUŁ
Jak smażyć kanie? Cztery dodatki i gotowe. Miękkie w środku, a z zewnątrz chrupią aż miło
Jak smażyć kanie, żeby wyszły chrupiące na zewnątrz, a miękkie i soczyste w środku? Jeśli wracasz z lasu z pokaźnym, białym kapeluszem i nie masz pomysłu na obiad, zrób pyszne kotlety. W mig znikną z talerza.
-
ARTYKUŁ
Soczyste i delikatne. O te kotlety rodzina będzie cię prosić co dwa dni
Kotlety jajeczne to świetny pomysł na obiad, kiedy nie masz za dużo czasu, a ochota na coś pysznego nie odpuszcza. Przepis na kotlety jajeczne jest bardzo łatwy, ale od dodatków zależy ich być albo nie być. Nasz dzisiejszy przepis na pewno przypadnie do gustu wszystkim, bo połączenie jajek i pieczarek nie może być niesmaczne.
- Gotujesz tak wodę na makaron? To błąd. Spowalniasz cały proces
- Takiej szarlotki nie robi babcia, ani teściowa. Potrzebujesz 3 szklanek
- To już ten czas! Zarezerwuj swój zimowy urlop w miejscu jak z bajkiMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Najbardziej niedoceniany grzyb w polskich lasach. Poznasz go po zapachu
- Jesienią zrób najlepszą kiszonkę. Sezon na białe warzywo właśnie trwa
- Nie ma ani rurek, ani blaszek, tylko... kolce. Jest jadalny, ale mało znany
- W quizie owocowym 6/8 to już dobry wynik. Masz jakiekolwiek szanse?
- W quizie owocowym 6/8 to już dobry wynik. Masz jakiekolwiek szanse?
- Tę sałatkę ryżową robię co piątek i znika do wieczora. Dodaję pyszny składnik z puszki
- Stary przepis na ciasto drożdżowe. Zawsze pięknie rośnie dzięki babcinej radzie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Kotlety wieprzowe z salsą verde
Kotlety wieprzowe z salsą verde
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Kotlety wieprzowe w morelowej glazurze
Kotlety wieprzowe w morelowej glazurze
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Kotlety mielone z cukinią i szczypiorkiem
Kotlety mielone z cukinią i szczypiorkiem
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do godziny
Casserole warzywne i kotlety cielęce
Casserole warzywne i kotlety cielęce
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Kotlety z fasoli [HAPS VEGE]
Czy ty też masz minę Jasia Fasoli, kiedy wchodzisz do kuchni i masz coś upichcić? Gotowanie nie musi być trudne - wystarczy szczypta tajemnej wiedzy i chochla dobrego przepisu.
-
PRZEPIS
- 1,8
- łatwy
- do 30 minut
Kotlety pożarskie
Kotlety pożarskie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Masa z mielonego mięsa (na kotlety i inne dania)
Masa z mielonego mięsa (na kotlety i inne dania)
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Kotlet po parysku
Kotlet po parysku