-
ARTYKUŁ
Co dodać do mielonych zamiast bułki, żeby były smaczniejsze i pulchne? Postaw na zielone warzywo lub drobną kaszę
Mielone to klasyka polskich obiadów i danie z wielkim potencjałem. Uwielbiamy, kiedy kotlety mielone są puszyste i delikatne i żeby uzyskać taki efekt, najczęściej dodajemy do nich namoczoną bułkę. Jednak to wcale nie jest jedyny sposób, a już na pewno nie najlepszy. Co zatem dodać do mielonych zamiast bułki? Opcji jest kilka.
-
ARTYKUŁ
Zapomnij o panierowaniu kotletów w bułce tartej. Ten zdrowszy zamiennik gwarantuje, że będą chrupiące
Kotlety schabowe i inne uwielbiamy za złocistą, chrupiącą panierkę, która otula płaty mięsa. Tradycyjnie używa się do tego jaja, mąki i bułki tartej, jak się jednak okazuje, ostatni produkt można zastąpić nieco zdrowszym zamiennikiem. Efekt podbije kubki smakowe nawet najbardziej wymagających gości.
-
ARTYKUŁ
Mielone - przepis na tradycyjny obiad w oryginalnym wydaniu. Do mięsa dodaj zieleninę lub warzywa
Kotlety mielone to klasyka polskiej kuchni, którą ciężko zastąpić. Mięsny rarytas jest uwielbiany przez Polaków, szczególnie w tradycyjnym wydaniu. Warto jednak nieco urozmaicić domowe menu i dodać do mięsa świeżych ziół lub warzyw. Dzięki temu kotlety będą soczyste, smaczne i odrobinę zdrowsze.
-
ARTYKUŁ
Kotlety mielone już nigdy nie będą suche. Przyda się dodatek kojarzony z grillem
Kotlety mielone to ukryta tęsknota wszystkich polskich dusz. Z ziemniaczkami lub kaszą albo z zasmażanymi buraczkami... Tylko jak je zrobić, żeby nie połamać sobie zębów? Odpowiednie mięso to nie wszystko, przydadzą się jeszcze dodatki. Musztarda do kotletów to zbrodnia? A my dodamy jeszcze majonez.
-
ARTYKUŁ
Chcesz zrobić kotlety, a nie masz bułki tartej? Podajemy zamiennik. Z nim będą jeszcze lepsze
Kotlety mielone z dodatkami to danie, które podbiło serca wielu Polaków. Robione w panierce z bułki tartej są chrupkie i pyszne. A co jeśli pomimo chęci przygotowania tej potrawy, zabraknie obowiązkowej panierki? Można poratować się zamiennikiem.
-
ARTYKUŁ
Jakub Kuroń zdradził przepis na soczyste mielone. Najlepiej smakują z tą propozycją kucharza
Kotlety mielone to klasyka polskiej kuchni. Zna je każdy, ale nie wszyscy wiedzą, co zrobić, aby były soczyste. Jakub Kuroń pokazuje swoją metodę i zdradza, że tak przygotowywał je jego tata.
-
ARTYKUŁ
Kotlety mielone w słoikach, czyli sprytny sposób na to, żeby się nie przemęczać. Ich zrobienie to żadna fizyka kwantowa
W słoikach w gruncie rzeczy można zamknąć naprawdę wiele produktów. Wszyscy jesteśmy przyzwyczajeni do robienia przetworów takich jak dżemy czy kiszonki. A co gdyby do słoika włożyć kotlety mielone? To doskonały pomysł. Nie dość, że zaoszczędzicie czas w kuchni, to jeszcze nie będziecie musieli się codziennie zastanawiać, co zjeść na obiad.
-
Takich rogalików nie robiłeś. Robione warstwami, określane są listkowymi
-
Zapomnij ścieraniu ziemniaków na placki. Mniej pracy, a wyjdą równie smaczne
-
Poradnik świeżo upieczonego taty, czyli jak wspierać partnerkę po porodzie?MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Jeden składnik sprawi, że smażona cebula będzie miała doskonały smak
-
Kartacze - przepis na przepyszne kluchy z farszem. Sekretem ich smaku są proporcje ziemniaków
- Rurki z kremem - przygotowanie nigdy nie było takie proste, kluczowy jest ten produkt
- Przepis na gofry. Lekkie, chrupiące, po prostu przepyszne
- Jak zrobić omlet? Prosty przepis na pyszny omlet na słono lub słodko
- Pączki serowe - zrobisz je w kilka chwil. Idealne na karnawał
- Przepis na kopytka idealne. W składzie nie może zabraknąć tych produktów
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Kotlety wieprzowe z salsą verde
Kotlety wieprzowe z salsą verde
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Kotlety wieprzowe w morelowej glazurze
Kotlety wieprzowe w morelowej glazurze
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Kotlety mielone z cukinią i szczypiorkiem
Kotlety mielone z cukinią i szczypiorkiem
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do godziny
Casserole warzywne i kotlety cielęce
Casserole warzywne i kotlety cielęce
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Kotlety z fasoli [HAPS VEGE]
Czy ty też masz minę Jasia Fasoli, kiedy wchodzisz do kuchni i masz coś upichcić? Gotowanie nie musi być trudne - wystarczy szczypta tajemnej wiedzy i chochla dobrego przepisu.
-
PRZEPIS
- 1,8
- łatwy
- do 30 minut
Kotlety pożarskie
Kotlety pożarskie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Masa z mielonego mięsa (na kotlety i inne dania)
Masa z mielonego mięsa (na kotlety i inne dania)
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Kotlet po parysku
Kotlet po parysku