chinkali
-
Daj spokój z polskimi pierogami. Chinkali są sto razy lepsze. Podaj na obiad, a nie zostanie ani jeden
Delikatne ciasto, soczysty farsz i sposób jedzenia, który wymaga lekkiej wprawy. Chinkali to kwintesencja gruzińskiej kuchni. Ich sekret tkwi w doprawionym nadzieniu i sprytnym lepieniu, które zamyka w środku aromatyczny bulion. Z jakiego mięsa ro...
-
Poszłam do gruzińskiej restauracji po "Kuchennych rewolucjach". Oderwałam kawałek chaczapuri i... zdziwiłam się
Ostatnio wybrałam się do gruzińskiej restauracji Gaumarjos, która dziesięć lat temu przeszła kuchenne rewolucje pod czujnym okiem i żelazną ręką Magdy Gessler. Restauratorka określiła to miejsce mianem jednej z najlepszych gruzińskich restauracji,...
-
Chinkali: przepis od szefowej kuchni na pyszne gruzińskie pierogi
Jak zrobić chinkali? Przepis jest dość prosty, a w tych oryginalnych pierożkach rozsmakują się z pewnością nie tylko wielbiciele kuchni gruzińskiej.
-
Chinkali - przepis na tradycyjne pierożki z Gruzji. Dodaj jeden składnik, który podbije ich smak
Gruzja słynie z ciekawych dań. Jednym z nich są chinkali. Przepis pozwoli wam na stworzenie tradycyjnych pieróżków z mięsnym nadzieniem. Wsiadajcie więc do kulinarnego busa i wyjedźcie w podróż do tego pięknego kraju.
-
Smaki Gruzji. Warzywa i owoce świeże przez cały rok, najlepsze wino na świecie
Kraina różnorodnych smaków, biesiad przy suto zastawionych stołach oraz długich toastów wygłaszanych przez tamadę zakrapianych wyśmienitym winem. W kulinarnym obliczu Gruzji trudno się nie zakochać.