fermentacja
-
Ocet z tych jesiennych owoców to samo zdrowie. Moja babcia robi go co roku i dodaje do sosów lub sałatek
Ocet jabłkowy jest doceniany przez jego ogromną uniwersalność. Nadaje się zarówno do wielu posiłków, ale także do sprzątania, jak i pielęgnacji skóry oraz włosów. Nie musisz jednak kupować sklepowych produktów, ponieważ przygotowanie octu jabłkowe...
-
Czemu ogórki małosolne nie chcą się ukisić? Sprawdź, czy popełniasz popularny błąd
Ogórki małosolne to przysmak, po który sięga wiele osób. Sekret tkwi w prostocie i odpowiedniej fermentacji. Czasem jednak coś pójdzie nie tak i zamiast pysznej przekąski wychodzi totalna klapa. Wówczas zastanawiasz się, czemu ogórki małosolne nie...
-
Polak by wyrzucił, w Azji to rarytas. Czarny czosnek genialny do makaronu i solo. Jak go zrobić?
Słyszeliście już o czarnym czosnku? W krajach azjatyckich uchodzi on za rarytas! Jest również pełen witamin i nadaje się jako dodatek do wielu potraw. Gdzie kupić czarny czosnek? Czy da się go zrobić samodzielnie? Sprawdzamy.