kulebiak
-
Regionalny przysmak do barszczu i do bulionu. Jak zrobić kulebiak? Najważniejsze jest ciasto
Przepis na kulebiak pochodzi z Lubelszczyzny, ale bardziej lub mniej znany jest w całej Polsce. To pyszny, drożdżowy zawijas z wytrawnym farszem, który często serwuje się w Wigilię lub jako dodatek do czerwonego barszczu bądź esencjonalnych...
-
Gospodynie na Kresach robią tego zawijasa na święta. Jak zrobić najlepszy kulebiak? Ciasto to połowa sukcesu
Kulebiak to danie charakterystyczne dla kuchni kresowej i okolic Lubelszczyzny. Na pierwszy rzut oka może wyglądać jak makowiec bez lukru, ale to coś dużo, dużo lepszego. To proprostu "zawijas" z ciasta drożdżowego z mnóstwem pysznego farszu....
-
Kulebiak ze szczyptą kminku. Oryginalny przepis na wigilijną potrawę. Dziecinnie łatwe wykonanie
Kulebiak ze szczyptą kminku to tylko pozornie trudna potrawa. Przygotowuje się go z ciasta drożdżowego i nadzienia z kapusty i grzybów. Koniecznie należy dodać do niego przyprawy, które podbiją smak tego dania.
-
Kulebiak - przepis na postne danie kuchni kresowej. Będzie gwiazdą bożonarodzeniowego stołu
Przedstawiamy przepis na kulebiak, czyli postne danie pochodzące z kuchni kresowej. Ta pozornie prosta potrawa zachwyca swoim bogatym wnętrzem. Jak ją zrobić? Do jej przygotowania będziecie potrzebowali kapusty kiszonej i suszonych grzybów.
-
Kulebiak - przepis na ciasto drożdżowe z wytrawnym farszem. Będzie alternatywą dla pierogów
Kulebiak - przepis na pieczone drożdżowe ciasto z farszem z kapusty i grzybów to świetny pomysł na bezmięsny obiad. Kulebiak świetnie smakuje zarówno podany na ciepło, jak i w formie zimnej przystawki. Wypróbuj swoją ulubioną wersję tego przysmaku.