ryby i owoce morza
-
Mają metali więcej niż na złomie. Polacy wciąż kupują te niezdrowe ryby
To, że ryby są zdrowe i należy spożywać je regularnie, od lat wkładają nam do głów lekarze i dietetycy. To najprawdziwsza prawda, w większości ryby dostarczają naszym organizmom niezbędnych witamin i składników odżywczych. Są jednak takie gatunki,...
-
Smażysz rybę w ten sposób? To duży błąd, a ten składnik dosłownie wysysa z niej wartości i smak
W domowym menu nie może zabraknąć ryb w najróżniejszej postaci. Warto skusić się zarówno na te wędzone, surowe, jak i smażone - jednak ta obróbka termiczna wymaga odpowiednich składników. Jeśli decydujesz się na ten rodzaj tłuszczu, popełniasz duż...
-
Sandacz - przepis na słodkowodną rybę. Postaw na obłędny dodatek, który podbija smak potrawy
Niemal każdą rybę uznaję się za zdrową - choć niektóre, jak tuńczyk, powinny być jedzone w rozsądnych ilościach. Większość jednak ma mnóstwo właściwości, które pozytywnie wpływają na nasz organizm. Nie inaczej jest z sandaczem. Przepis na danie z...
-
Po czym poznać, że ryba jest świeża? Na co zwrócić uwagę? Podpowiadamy
Wybieracie się na zakupy i planujecie kupić rybę? Najpierw sprawdźcie, jak rozpoznać, czy jest ona świeża. Mamy kilka wskazówek, na co zwrócić uwagę.
-
Wyglądają jak pazury, ale uchodzą za przysmak. Próbowaliście kiedyś kaczenic?
Próbowaliście kiedyś kaczenic? To owoce morza, których nie dostaniemy w dyskoncie. Gdzie się wybrać, by spróbować tych skorupiaków? Jak one smakują? Wyjaśniamy.