ryby i owoce morza

Więcej o:

ryby i owoce morza

  • Podróże po Egipcie. Zapomniana Aleksandria

    "Aleksandria niewiele ma osobliwości i z łatwością można je dojrzeć. Chodziliśmy po bazarach, które wyglądają o wiele bardziej orientalnie niż dzielnica europejska z jej anglo-galijsko-włoskimi mieszkańcami i wielojęzyczną jak wieża Babel kulturą. (...) Wieczorem obeszliśmy kawiarnie - zarówno

  • Łosoś może pomóc utrzymać letnią sylwetkę

    Światowa Organizacja Zdrowia zaznacza, że człowiek powinien spożywać posiłki z rybą w roli głównej, co najmniej raz-dwa razy w tygodniu, a niekiedy nawet ta liczba powinna zostać dwukrotnie zwiększona. Kluczowym argumentem jest tutaj łatwo przyswajalne białko oraz kwasy tłuszczowe wielonasycone

  • Łosoś może pomóc utrzymać letnią sylwetkę

    Światowa Organizacja Zdrowia zaznacza, że człowiek powinien spożywać posiłki z rybą w roli głównej, co najmniej raz-dwa razy w tygodniu, a niekiedy nawet ta liczba powinna zostać dwukrotnie zwiększona. Kluczowym argumentem jest tutaj łatwo przyswajalne białko oraz kwasy tłuszczowe wielonasycone

  • Kuchnia grecka: Greckie przysmaki na Rodos [APETYCZNE ZDJĘCIA]

    Kuchnia grecka na Rodos: siedzenie, czekanie, jedzenie Siedzenie i czekanie to specjalność kuchni na Rodos, gdzie zasadą jest to, że posiłek przygotowuje się dopiero po złożeniu zamówienia. Niewiele dań czeka w zamrażarce na podgrzanie w kuchence mikrofalowej i podanie jako prosto z garnka. Obiad z

  • Czy wystarczy śledzi na kolejne święta?

    mieszkaniec Ziemi zjada 20,5 kg ryb owoców morza, a przewiduje się, że do 2030 roku liczba ta wzrośnie do 21,5 kg per capita. To ponad 3 razy więcej niż jeszcze w połowie lat 60[1]. ? Wzrastający popyt na produkty rybne wywiera trwały wpływ na kondycję ekosystemów morskich ? mówi Anna Dębicka, Dyrektor