kuchnia portugalska

Więcej o:

kuchnia portugalska

  • Kuchnia portugalska. Kuchnia Porto

    Tradycje kulinarne podtrzymywane są we wszystkich regionach Portugalii, dlatego też pewne potrawy odnajdziemy w każdym zakątku kraju. Są jednak i takie dania, które tworzą regionalną kuchnię portugalską, w tym przypadku regionu Porto i Minho. Kuchnia portugalska. Godziny posiłków Przede wszystkim

  • Portugalia. Z zamku do zamku

    dwa lata wcześniej. Rywalizacja musi być spora, bo domy lśnią nieskazitelną bielą. Przystawką do obiadu w Serpie były owcze i kozie sery. Wytwarzane tradycyjnymi metodami, formowane w niewielkie krążki, dość ostre w smaku, są cenionym produktem regionalnym, podobnie jak oliwa, wino i miód. Kuchnia

  • Papryczki chili, czyli kuchnia ostra jak diabli!

    . Na surowo i suszoną cayenne używa się do sosów, zup, sałatek oraz dipów. Znalazła także zastosowanie w medycynie. Piri-piri (African Devil) Uprawiana, rośnie także dziko w Afryce. W kuchni mozambickiej jest często używana do przygotowywania sosów oraz marynat do dań pieczonych i grillowanych. W kuchni