Więcej przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Pasta jajeczna to popularny i lubiany dodatek do pieczywa. Jej przygotowanie zajmuje niewiele czasu, można także modyfikować jej smak, dodając ulubione składniki. Pasta jajeczna świetnie komponuje się z tuńczykiem, wędzoną makrelą, a także z serem, czy ulubioną szynką. Dobrze smakuje także ze świeżymi warzywami i ziołami. Warto przygotować ją właśnie na Wielkanoc, będzie dobrym uzupełnieniem świątecznego menu. Jajka, główny składnik pasty, to jak wiadomo, są najważniejszy symbol świąt. Są niskokaloryczne, zawierają pełnowartościowe białko, szereg minerałów i witamin. Warto więc włączyć je do swojej codziennej diety.
Z przygotowaniem pasty jajecznej poradzą sobie nawet najmłodsi. Przygotowanie tej potrawy nie zajmie więcej niż 20 minut.
Składniki:
Przygotowanie:
Tak przyrządzona pasta może stanowić bazę do kanapek. Warto wykorzystać ją także jako farsz do jajek lub tartaletek. Ten drugi, nieoczywisty sposób z pewnością zaskoczy odwiedzających nas gości.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.