Interesujesz się kulinariami? Więcej informacji znajdziesz na stronie Gazeta.pl.
Czy gofry zawsze muszą być słodkie? Oczywiście, że nie! Można przygotować je na różne sposoby. Ciekawym pomysłem będzie dodanie ziół lub warzyw do przepisu. Dzięki temu danie zyska ciekawy smak. Dodatkiem, który nada naszemu daniu wyjątkowości, są świeże liści bazylii. Sprawiają one, że potrawa smakuje inaczej niż zwykle. Z ich pomocą przygotować możemy puszyste gofry bazyliowe. Jak je zrobić?
Przygotuj:
Danie lubi towarzystwo łososia wędzonego i twarożku. Te dwa składniki idealnie komponują się z nieco pikantnym smakiem gofrów. Jeśli nie przepadasz za rybami, możesz je zastąpić rzodkiewką lub ogórkiem. Gofry bazyliowe podawać można również mozzarellą i rukolą. Nadadzą one potrawie wyjątkowego wyrazu. Takie kompozycje nie tylko smakują ciekawie, ale i bardzo ładnie się komponują.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.