bazylia
-
Klasyczne sadzone wieją nudą? Zrób jajka z dodatkiem włoskiego rarytasu, a nie pożałujesz
Klasyczne sadzone przejdą do lamusa, jeśli zaserwujesz je z tym obłędnym, włoskim dodatkiem. Zielony rarytas idealnie pasuje do jajek i pięknie zaprezentuję się na talerzu. Taki duet może królować na śniadaniowym stole lub jako uzupełnienie...
-
Gofry bazyliowe - wyjątkowe i pożywne danie, które cię zaskoczy. Pamiętaj o świeżych ziołach
Szukasz pomysłu na śniadanie lub przystawkę? Świetnym pomysłem mogą być gofry bazyliowe. Dodatek świeżych ziół i przypraw sprawi, że zyskają one nieco pikantny smak. Koniecznie przetestuj ten przepis w swojej kuchni.
-
Makaron z pesto - dwa przepisy na prosty obiad na każdy dzień
Makaron z pesto uchodzi za danie, które przygotowuje się, gdy nie ma czasu na gotowanie obiadu. Rzeczywiście, przygotowanie tej potrawy, jeżeli mamy gotowy sos pesto, jest naprawdę błyskawiczne! Dziś zapraszamy was po przepis na domowe pesto z...
-
Doniczkowa bazylia z supermarketu szybko ci więdnie? Pewnie popełniasz te trzy błędy
Żywot krzaczka bazylii kupionego w sklepie zwykle kończy się po maksymalnie kilku dniach. To po części wina tego, jak jest hodowana i przechowywana, ale są sposoby, by przedłużyć jej trwałość.