Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Łosoś to ryba, która od dawna króluje na stołach. Ryba zawiera wiele witamin i minerałów oraz korzystnie wpływa na kondycję całego organizmu, może być również spożywana podczas diety. Warto jednak pamiętać, że występuje wiele odmian łososia i różnią się one smakiem oraz wymagają innego przygotowania.
Jedną z najbardziej popularnych ryb i jednocześnie najbardziej lubianych jest łosoś. Stanowi źródło wielu witamin i kwasów omega-3. Jest także bardzo smacznym dodatkiem do dań lub przystawek. Niezależnie od preferowanego posiłku zawsze należy pamięć, że jedynie dobrej jakości ryba ze sprawdzonego źródła, dostarczy nam minerałów i będzie dobrze smakować.
Łosoś to idealna propozycja na zdrowy i lekki posiłek. Wystarczy odpowiednio go przygotować, by osiągnąć smaczny efekt - sól, zioła i cytryna wystarczą. Odpowiednio dobrane dodatki wzbogacą danie, świetnie sprawdzi się świeży miks sałat i zapiekanie ziemniaczki. Tak przygotowanie danie bez wątpienia może być także podane na wyjątkowe okazje czy święta.
Sposób przygotowania:
***
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.