łosoś
-
Ani jajeczna, ani z tuńczyka. To najlepsza pasta na kanapki. Nie ma ani grama majonezu
Pasta z wędzonego łososia to kulinarny strzał w dziesiątkę. Jeśli szukasz idealnego smarowidła na kanapki, wypróbuj ten przepis. Smakuje wyśmienicie i z pewnością podpasuje nawet zagorzałym przeciwnikom ryb.
-
Na świąteczną imprezę podam tego łososia. Znajomi pytają o niego już w listopadzie
Łosoś jest zdecydowanie jedną z ryb najczęściej wybieranych przez Polaków. Podajemy go na różne sposoby, pieczemy, smażymy, dodajemy do sałatek i makaronów. Jednak przepis na łososia, który dziś zaprezentujemy, na pewno was zadziwi i będzie...
-
Mają metali więcej niż na złomie. Polacy wciąż kupują te niezdrowe ryby
To, że ryby są zdrowe i należy spożywać je regularnie, od lat wkładają nam do głów lekarze i dietetycy. To najprawdziwsza prawda, w większości ryby dostarczają naszym organizmom niezbędnych witamin i składników odżywczych. Są jednak takie gatunki,...
-
Na święta nie zrobię jarzynowej ani śledziowej. Mam dużo lepszy przepis na sałatkę z rybą
Polacy uwielbiają sałatki i chociaż dla wielu z nas niekwestionowaną królową jest jarzynowa, warto dać szansę innym przepisom. Dziś mamy właśnie taki przepis, który godnie zastąpi jarzynową na świątecznym stole, chociaż ma w składzie i gotowaną...
-
Zaskakujący przepis na łososia. W święta zrobi furorę, ale ważny jest czas
Jeśli już powoli myślisz o tym, co podać gościom podczas spotkań przy świątecznym stole, proponujemy coś, co z pewnością ich zaskoczy. Dziś mamy dla ciebie przepis na łososia, który jest kulinarnym hitem w Skandynawii i jest tak prosty, że robi si...
-
Stała się hitem internetu i każdy robi ją na śniadanie. Posiekaj i połóż na chlebie. Szczęka ci opadnie
O poranku nie każdy ma siły, by przyrządzać skomplikowane śniadania. Wtedy wybieramy najprostsze rozwiązania, które wiemy, że będą nam smakować. Ostatnio głośno jest o tej paście, którą umieszcza się na pieczywie. Możesz dodać do niej wszystko, al...
-
Soczysta i delikatna. Pieczona ryba będzie smakować jak z restauracji, a to za sprawą sosu
Ryby nie są najczęstszym wyborem obiadowym Polaków, na szczęście ta tendencja się zmienia na plus. Ryby powinny gościć na naszych stołach nie tylko od święta, ponieważ są pełne wartości odżywczych i oczywiście smaku. Dziś mamy dla was świetny...
-
Na cukinię w tej wersji rzucają się wszyscy. Idealna przekąska na długi weekend
Sezon na cukinię trwa w najlepsze. Jeśli już przejadły ci się placki i leczo, warto wypróbować przepis na fantastyczną i pyszną przekąskę z cukinii. Jest łatwa i znika z talerzy w mgnieniu oka, bo wszyscy najpierw jedzą oczami. Jak zrobić roladki ...
-
Ten przepis na łososia dostałam od przyjaciółki. Dodałam dwa składniki i nie żałuję
Łosoś z syropem klonowym to popularne danie kuchni kanadyjskiej. Syrop nadaje rybie charakterystycznej słodyczy. Przepis poznałam dzięki mojej przyjaciółce, ale ze względu na moje uwielbienie dla kuchni azjatyckiej, nieco go urozmaiciłam, dodając...
-
Ta rolada szpinakowa wygląda luksusowo, a robi się ją w mig. Goście będą się kłócić o ostatni kawałek
Rolada szpinakowa z łososiem to przykład dania, które wygląda równie dobrze, jak smakuje. Soczystozielone ciasto, biały chrzanowy serek i łosoś to gotowy przepis na zachwyty przy stole. Jak ją zrobić?
- Nowa królowa stołu. Sałatka, która zrobi furorę i zastąpi jarzynową
- Na święta zrobię sałatkę z makaronem. Rodzina woli ją od jarzynowej
- Codzienne rytuały. Skarbnica wiedzy dla cierpiących na refluksMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Oszustwo na jarmarku. Oto jak klienci są nabijani w butelkę
- Został uznany za najgorsze mięso. Polacy masowo dodają go do kanapek
- Jak zrobić najlepszą kapustę z grochem? Prosty przepis na udaną Wigilię
- Zamiast karpia na Wigilię? Mało tłuszczu, kalorii i tańsza niż dorsz
- Ten quiz kulinarny spierze was na kwaśne jabłko. 13/13 graniczy z cudem!
- Ten quiz kulinarny spierze was na kwaśne jabłko. 13/13 graniczy z cudem!
- Kozina rzadko bywa na stole. Niesłusznie, bo jest bardzo smaczna
-
Włóż łososia do wytłoczek po jajkach. Brzmi dziwnie, a goście będą zachwyceni. Tego jeszcze nie grali
Zastanawiasz się jak zwijać sushi bez maty? Okazuje się ona zbędna. Wystarczy wykorzystać ten sprytny trik, a od teraz przygotowanie tego wykwintnego dania stanie się banalnie proste. Nawet amator zaserwuje danie niczym szef kuchni.
-
Póki świeży łap go z półki w sklepie i zrób ten fantastyczny makaron. Idealny dla leniuchów w kuchni
Nie lubisz gotować i chcesz w kuchni spędzić minimalną ilość czasu na przygotowanie posiłku. Wystarczy kilka składników, a przyrządzisz szybki makaron, który zdobędzie serca twoich domowników. Jest tak dobry, że uznają gotowanie za twoją nową pasję.
-
Zrób tak łososia, a rodzina będzie cię nosić na rękach. Prosty przepis, a efekt jak z restauracji
Choć Polacy jedzą stosunkowo niewiele ryb, to gdy już po nie sięgają, bardzo często decydują się na łososia. Nic dziwnego, bo ta ryba ma wspaniały smak i bardzo łatwo ją przyrządzić. My chcemy polecić przepis na łososia, który doda mu jeszcze więc...
-
Ryba na grilla. Jaką wybierać i jak przygotować? Trzy gatunki wymiatają smakiem
Polacy uwielbiają grillować, ale mamy taką narodową cechę, że nie lubimy zmian i próbowania nowych rzeczy - bo przecież dobrze jest, jak jest. Stąd na polskich grillowych spotkaniach obecne są kiełbaski, karkówka i kaszanka. To oczywiście pyszne...
-
Idealna propozycja na poświąteczne śniadanie. Wystarczy zmiksować i wrzucić do piekarnika
Wielkanoc przepełniona jest jajkami, majonezem i białym barszczem. Dlatego więc zaraz po świętach warto zaserwować na stole całkowicie coś innego. Taki smakołyk jest dość popularny, lecz nie zrobiony z tych składników. Kompozycja smaków jest...
-
Te placki ziemniaczane smakują inaczej, bo dodałam ten składnik. Nikt nie spodziewa się go w środku
Placki ziemniaczane to nasze ulubione danie wśród Polaków. Zazwyczaj robi się je z jednego, klasycznego przepisu i nie dodaje niespotykanych dodatków. Tym razem postanowiliśmy to zmienić, by podkręcić ich smak. Takie połączenie jest zadziwiająco...
-
Ekspresowe i wyborne danie jednogarnkowe. To układam na warzywach i zapiekam pod serową pierzynką
Szukasz inspiracji na ekspresowy obiad, ale nie chcesz marnować czasu na długie i mozolne przygotowania? Postaw na obłędną rybę zapiekaną z warzywami pod serową pierzynką. Smakuje i wygląda rewelacyjnie, a co najważniejsze zrobisz ją w mniej niż...
-
Wkłada łososia do zmywarki, a później przekłada na talerz. Taką rybę podaje ze smakiem całej rodzinie
Zdaje się, ze w dobie internetu już nic nas nie zdziwi, a jednak zdarzają się coraz nowsze ewenementy. Tym razem w sieci zrobiło się głośno o łososiu gotowanym w... zmywarce. Jak twierdzi pomysłodawczyni - taka ryba smakuje wyśmienicie i bez...
-
Łosoś z patelni może być pyszny i chrupiący. Ale to odpowiedni tłuszcz ma największy wpływ na jego smak
Smażony łosoś potrafi smakować naprawdę wybornie. Sekret tkwi jednak nie tylko w metodzie smażenia, ale i tłuszczu, na którym będziemy go smażyć. Użyj tego składnika, a ryba będzie delikatniejsza.
-
Łosoś z piekarnika - przepis na obiad w piątek. Żeby nie wyszedł suchy, zadbaj o temperaturę
Przepis na łososia pieczonego w piekarniku to idealny pomysł na obiad w piątek i każdego innego dnia. Jednak czasami jest tak, że pieczony łosoś wychodzi suchy i wiórowaty. Nie z tym przepisem - musisz zadbać o odpowiednią temperaturę i czas...
-
Łosoś z tym dodatkiem to prawdziwa symfonia smaków. Sprawdzi się w święto zakochanych
Łosoś ze specjalnym dodatkiem to proste danie, które można przygotować w pół godziny i później tylko cieszyć się prawdziwą symfonią smaków. Przedstawiamy przepisy na apetyczne dania, które sprawdzą się też na drugi dzień podczas lunchu. Sprawdź,...
-
Jak upiec łososia w piekarniku, żeby nie był suchy? Przepis na wyborną rybę na walentynki i nie tylko
Łosoś pieczony w piekarniku to prostsze niż mogłoby się wydawać. Ta uniwersalna propozycja z pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagających gości. Przed Tobą kulinarny debiut? Sprawdź wszystko, co musisz wiedzieć na temat łososia.
-
Gimnastykujesz się nad łososiem? Z tym trikiem zdejmiesz skórę w chwilę i to bez noża
Łosoś to jedna z najzdrowszych ryb. Polacy bardzo chętnie sięgają po ten gatunek zarówno w restauracji, jak również podczas przygotowania domowego obiadu. Jednak zanim włożymy filet z łososia do piekarnika lub na patelnię, należy usunąć skórę. Nie...
-
By zrobić ten obiad, potrzebujesz tylko pięciu składników. Kotlety pójdą w odstawkę
Często, gdy nie mamy pomysłu na obiad, zabieramy się za robienie kotletów mielonych lub schabowych, bo są proste, a ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Równie popularnym wyborem są też dania z makaronem. Tymczasem do tej listy szybkich i...
-
Jednogarnkowe danie w wersji luksusowej. Patryk Galewski podzielił się przepisem na łososia w rosole
Nie ma to jak dania jednogarnkowe. Taki posiłek przede wszystkim nie generuje stosu naczyń do zmywania, a przy okazji jego przygotowanie jest z reguły banalnie proste. Patryk Galewski podzielił się ostatnio przepisem, na wyśmienitego łososia...
-
Świąteczna przekąska dla prawdziwych smakoszy. Weź najlepszą rybę i ostry nóż - gościom język spadnie na kolana
Ryby na naszych stołach królują w święta i od święta, ale dzisiejszy przepis będzie idealny na każdą imprezę oraz na romantyczną kolację. Łosoś w tej wersji to uczta dla smakoszy, a sposób wykonania jest banalny. Dodaj kilka aromatycznych...
-
Jak podasz takiego łososia, to rodzina obsypie cię złotem. Zaskocz gości w święta tym prostym przepisem
W święta serwujemy tradycyjne potrawy, które każdy zna i lubi. A gdyby zaserwować coś, czego świąteczni goście jeszcze nie próbowali? Dziś mamy dla was przepis na gravlax, czyli skandynawski przysmak. To łosoś, za którego można oddać duszę. Przepi...
-
Łosoś z obłędnie kremowym i aromatycznym sosem. Smakuje jak z najlepszej restauracji, a zrobisz go w domu
Domowe jedzenie wcale nie musi być nudne. Ten przepis na łososia z obłędnie pysznym sosem jest wręcz jakby luksusowy. Przygotowana w ten sposób ryba jest niczym z najlepszej restauracji w mieście. Jak ją przygotować i w czym tkwi sekret dobrego...
-
Ryba w tym sosie to coś, czego zazdrości każda gospodyni. Dodaj ten składnik, a będzie palce lizać
Ryba kojarzy się prawie wszystkim z letnim wypadem nad morze. To właśnie tam w nadmorskiej restauracji kosztuje się nią prawie każdy. Jednak okazuje się, że w domu również można zrobić coś pysznego. Połączenie jej z aromatycznym sosem to strzał w...
-
Poczuj nadmorski klimat przy obiedzie. Zupa rybna z łososia będzie smakować nieziemsko dzięki tym dodatkom
Zupa rybna z łososia to doskonała propozycja na lato. Dodatek soku z cytrusowego owocu oraz świeże zioła sprawią, że smak będzie orzeźwiający i niezwykle aromatyczny. Można jeść ją zarówno na ciepło, jak i na zimno, a w każdym wydaniu będzie...
-
Coś szybkiego na obiad? Wymieszaj makaron z łososiem i śmietaną. Nawet nie zdążysz mrugnąć
Nie wszyscy planują obiady z wyprzedzeniem. Często zdarza się, że dopiero w ostatniej chwili przypominamy sobie, że powinniśmy coś zjeść i wtedy zastanawiamy się, jak zrobić szybki obiad. Mamy propozycję, która, o ile lubicie ryby, z pewnością wam...
-
Grochówka lepsza niż od mamy. Zapomnij o zwykłym mięsie, bo na salony wchodzi obsmażana ryba
Zupa tak prosta i sycąca, że warto robić ją co tydzień. Każdy kojarzy ją z jednym tradycyjnym przepisem, lecz Okrasa łamie te zasady. Zamiast klasycznego mięsa dodaje do grochówki podsmażoną rybę. Jak smakuje? Dużo lepiej niż się spodziewasz.
-
Kolacja na Walentynki. Przygotuj niebanalne dania na kolację dla dwojga
Kolacja na Walentynki powinna zaskoczyć Twoją drugą połówkę. Co roku 14 lutego - bo właśnie wtedy obchodzimy Walentynki - od rana staramy się sprawić przyjemność ukochanej osobie. Podpowiadamy jak przygotować wspaniałą kolacją, która na długo...
-
Skandynawski rarytas idealny na świąteczny stół. Robert Makłowicz radzi jak oryginalnie podać rybę
Na świątecznym stole nie może zabraknąć rybnych specjałów i ciekawych przystawek. Robert Makłowicz zdradza przepis na skandynawski rarytas w aromatycznej marynacie. Północna receptura świetnie zastąpi tradycyjną rybę w galarecie czy śledziowe...
-
Świąteczna ryba prosto od mistrza kuchni. Michel Moran podaje ją w tym aromatycznym sosie
Ryba na wigilijnym stole musi pojawić się obowiązkowo. Propozycja prosto od francuskiego szefa kuchni nie tylko pobudzi kubki smakowe, a także sprawi, że święta nabiorą nowego smaku. Jest tak pyszna, że zniknie ze stołu w kilka chwil.
-
Świątecznego łososia Roberta Makłowicza warto zrobić już dziś. Potrzebuje kilku dni i odpowiedniej marynaty
Świąteczna ryba w wykonaniu takiej ikony jak Robert Makłowicz musi wyjść dobrze. Jednak ten przepis potrzebuje czasu, dlatego wykonaj go już dziś. Smak będzie zachwycający.
-
Łosoś hodowlany czy dziki - którą rybę powinniśmy wybrać? Okazuje się, że różnica jest ogromna
Łosoś hodowlany czy dziki? Okazuje się, że Polacy wyjątkowo przepadają za tą rybą. Aż 70 proc. deklaruje, że kupuje łososia, doceniając jego smak, kolor oraz wartości odżywcze. Którą rybę - hodowlaną czy dziką, powinniśmy jednak wybierać? Okazuje...
-
Łosoś na obiad. Co zrobić, by był soczysty? Ważna jest temperatura piekarnika
Łosoś pieczony w piekarniku to idealny pomysł na smaczny i pożywny obiad. Jednak czasami zamiast soczystej ryby, wychodzi nam wiórowate, wysuszone "coś". Jak uniknąć błędu podczas przygotowywania łososia? Ważna jest temperatura piekarnika i jeden...
-
Z czym zrobić tortillę? Dwa proste przepisy na pożywne dania w wersji mięsnej i wegetariańskiej
Z czym zrobić tortillę? Przepisów, w których możemy wykorzystać ten placek jest mnóstwo. Skorzystają z nich zarówno osoby lubiące mięso, jak i wegetarianie. Nie musimy też ograniczać się tylko do dwóch lub trzech składników.
-
Filet z łososia - zobacz, jak przyrządzić jedną z najzdrowszych i najpopularniejszych ryb
Filet z łososia można w kilka chwil przygotować na wiele różnych sposobów. Przedstawiamy banalny przepis na łososia oraz zasady smażenia, dzięki którym ryba będzie soczysta i pyszna.