zupa rybna

Więcej o:

zupa rybna

  • Delikatna i aromatyczna zupa rybna z karpia - pyszne zero waste

    Zupa rybna z głowy karpia to jedna z potraw dobrze znanych przez naszych rodziców i dziadków – tak bardzo nieprzychylnych marnowaniu składników, z których może powstać coś pysznego do jedzenia. Kiedy z mięsa powstawało osobne danie, szkoda było wyrzucić głowy i ogony – wciąż pełne smaku

  • Zupa rybna na Wigilię i Boże Narodzenie - z karpia oraz tradycyjna ucha

    Zupa z karpia podawana jest w niektórych domach na Wigilię. Najczęściej wykorzystuje się do niej części, które zwykle są wyrzucane. Zupa rybna z głów i ogonów bez wątpienia zasmakuje wszystkim smakoszom ryb (czytaj również: Delikatna i aromatyczna zupa rybna z karpia - pyszne zero waste ). Zupa

  • Konkurencja szczawiowej i rosołu - najlepsza zupa rybna z dorsza [PRZEPIS]

    Zupa rybna dorsz - jak zrobić? Zupa rybna z dorsza jest świetnym pomysłem na obiad, nie tylko ten postny. Do wyboru macie wiele kombinacji, od klasycznego rosołu z rybą, przez rybne pomidorówki, po egzotyczne kombinacje z wszystkimi owocami morza. Dziś na naszym warsztacie jest coś pomiędzy, czyli

  • Kolacja we dwoje? #Idź na Restaurant Week

    inspirowane nadmorską kuchnią, bogatą w ryby. Menu festiwalowe to zupa rybna z dorsza oraz łososia, Fish&Chips, kurczak sous-vide z purée z batatów i domowy strudel. Ponadto Goście będą mogli skosztować wszystkich dań w niewielkim, biało-niebieskim budynku, idealnie oddającym plażowy klimat. Przystanek

  • 6 przepisów na obiad zero waste

    sporo – zupa rybna, kotleciki, zapiekanki, a nawet doskonałe risotto. Jak przyrządzić to ostatnie danie? Przygotuj: 200 g ryżu risotto 500 ml wywaru warzywnego lub rybnego (jeśli szykujesz danie dla dorosłych, 125 ml wywaru możesz zastąpić białym lub czerwonym winem) ok. 250 g ugotowanej/usmażonej

  • Irlandia: Kanon regionu Shannon

    , woda nie sięga nawet kostek. Chodzimy po niej oślepieni blaskiem i usiłujemy obserwować pod słońce grupę kilkunastu surferów... W jednej z osad portowych nad oceanem warto zatrzymać się na pyszną zupę rybną. Region słynie z tego dania, a jego odmian jest tyle, ile kuchni

  • 3 proste przepisy na krewetki, które musisz znać! [PLUS PORADY]

    . Najpierw obetnij głowę krewetki. Następnie delikatnie zdejmij pancerz i usuń odnóża (uwaga - główki i pancerze krewetek możesz wykorzystać do przygotowania wywaru krewetkowego do zup rybnych). Ostatni kawałek pancerza wraz z ogonkiem możesz zachować, jeśli chcesz, by krewetki lepiej prezentowały się na