Pasty na kanapki pasują zarówno na śniadanie, jak i kolację, a także jako dodatek do lunchu. Można je jeść z pieczywem zwykłym lub chrupkim, są sycące i smakują doskonale. Jeśli jednak masz dość nudnego smarowidła z jajek, pasta z wędzonego łososia to coś, co musisz wypróbować. Potrzebujesz zaledwie kilka składników i przypraw.
Ryby są bogate w kwasy omega-3 i tłuszcze, więc warto włączyć je do codziennego jadłospisu. Najlepsze pasty wychodzą z tuńczyka i łososia, ale jeśli wolisz inne gatunki, nic nie stoi na przeszkodzie. Smarowidła możesz zrobić również z makreli, halibuta i szprotek. Wystarczy dodać do nich np. jajka, majonez, szczypiorek i musztardę, a z pewnością zasmakują każdemu.
Pasta z wędzonego łososia sprawdzi się nie tylko do podawania na zimno na kromce chleba, lecz także z ciepłymi tostami. Do jej przygotowania potrzebujesz:
Przygotowanie pasty jest banalnie proste, zajmie ci nie więcej niż pięć minut i nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych. To świetne rozwiązanie dla zabieganych.
Jeśli masz ochotę, to zagłosuj w naszej sondzie, która znajduje się poniżej.