Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Wakacje nie mogą się obyć bez truskawek. Dobrym pomysłem na ich wykorzystanie jest zrobienie lekkiej, owocowej zupy. Jak? Bez większego wysiłku - zupa truskawkowa z makaronem jest naprawdę łatwa do przygotowania. Nie jest też czasochłonna - jej przyrządzenie nie powinno zająć więcej niż 15 - 20 minut. To danie idealne na drugie śniadanie, podwieczorek czy kolację, szczególnie dla dzieci.
Do przygotowania zupy owocowej potrzebujesz następujących składników:
Aby podbić smak zupy truskawkowej możesz dodać gęstej śmietany, soku z cytryny lub wanilii.
Owocowa zupa jest prosta do zrobienia:
Gotową zupę truskawkową można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Potrawę podawaj z makaronem i wybranymi dodatkami. Możesz też posypać danie świeżymi listkami mięty.
Smacznego!