Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Przetwory to prawdziwa duma i rarytas skryty w domowej spiżarni. Odpowiednie metody konserwacji i przechowywania pozwalają na przedłużenie terminu ważności produktów o wiele miesięcy, dzięki czemu w dowolnym momencie możemy wrócić do smaków lata. Wśród słodkich dżemów, soków i nalewek nie może zabraknąć także nieco bardziej wytrawnego akcentu, jakim z pewnością jest sałatka z czerwonej kapusty, zamknięta w słoiku.
Pyszna sałatka z czerwonej kapusty to obowiązkowy element każdej spiżarni. Ten prosty przepis uwydatni każdy domowy obiad i nada mu charakteru. Przygotowanie nie zajmie dużo czasu, a efekt będzie wyjątkowo smaczny. Czerwona kapusta do słoików, to sprawdzony i niezawodny sposób na pyszny oraz kolorowy dodatek do wielu dań. Samodzielne przygotowanie tej pysznej sałatki jest dużo łatwiejsze, niż mogłoby się wydawać
Czerwona kapusta idealnie pasuje do dań takich jak różnego rodzaju mięsa - pieczenie, kotlety, bitki czy tradycyjne schabowe. Szczególnie dobrze komponuje się ze śląskimi obiadami takimi jak kluski śląskie lub rolada. W przepisie nie może zabraknąć jabłek i aromatycznych goździków, które nadadzą charakterystycznego smaku.
Składniki:
Sposób przygotowania: