Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Ogórki kiszone to bez dwóch zdań jedne z ulubionych przetworów Polaków. Ich smak nie ma sobie równych, stąd ich ogromna popularność. Przepisów na ogórki jest całe mnóstwo, ale skąd mamy wiedzieć, który jest dobry? W takiej sytuacji warto zaufać autorytetom kulinarnym i sięgnąć po jedną ze sprawdzonych receptur.
W domowej spiżarni nie może zabraknąć klasyka wśród przetworów, jakim bez dwóch zdań są ogórki kiszone. Najlepiej smakują te przygotowane według tradycyjnej receptury. O smaku decyduje wiele czynników, a nawet najmniejszy błąd jest od razu wyczuwalny. Aby temu zapobiec, warto sięgnąć po sprawdzony przepis Ewy Wachowicz, który sprawi, że sezonowe warzywa zamknięte w słoiku nie będą miały sobie równych.
Ogórki kiszone według przepisu Ewy Wachowicz zawierają korzeń chrzanu, czosnek, koperek i ziele angielskie. Kluczowe dla smaku są jednak same ogórki, które jak podkreśla znana prezenterka, powinny być jędrne, niewielkie i pozbawione wszelakich skaz.
Więcej sprawdzonych przepisów Ewy Wachowicz znaleźć można na oficjalnej stronie z przepisami ewawachowicz.pl
Składniki na dwulitrowy słoik z szeroką szyjką:
Składniki na zalewę:
Sposób przygotowania: