W Polsce znane jest wiele dań z dodatkiem majonezu. Najbardziej klasycznym jest tradycyjna sałatka jarzynowa, w której możemy znaleźć zarówno groszek konserwowy, kukurydzę jak i kawałek jabłka. Jest wręcz niezliczona ilość wersji tego dania, a ostateczny smak zależy wyłącznie od naszych upodobań. Aby jednak przełamać nieco zwyczaje, proponujemy przyrządzić sałatkę z mortadeli Magdy Gessler. Przepis pochodzi z jednego z odcinków kultowego programu restauratorki "Kuchenne Rewolucje".
Kiedy przyrządzamy sałatkę z dodatkiem majonezu, często jednym ze składników są ziemniaki. Jest to charakterystyczna cecha dań, które w szybki sposób mają dać nam poczucie sytości. Nie inaczej jest w przypadku sałatki z mortadeli Magdy Gessler. Aby zrobić tę szybką przekąskę, potrzebujemy składników, które w większości najczęściej mamy w domu.
Składniki:
Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Sałatkę z mortadeli Magdy Gessler podajemy solo lub jako dodatek do kanapek oraz dań z grilla. Aby pozostała świeża przez kilka dni, należy przechowywać ją w lodówce.