Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
W domowym menu nie może zabraknąć aromatycznych i delikatnych pulpetów. Tradycyjny przepis babci zdradza jak przygotować mięso, by uzyskać rozpływający się w ustach efekt. Jeden składnik okaże się niezwykle ważny.
Wśród domowych obiadów króluje klasyka i tradycyjne przepisy. Te babcine niemal zawsze się udają i smakują każdemu. Częstym składnikiem obiadów jest mięso mielone, które można przygotować na wiele sposobów. Jeden jest obiadową klasyką. Mowa tu oczywiście o pulpetach. Mięsne kuleczki podane z ulubionymi dodatkami to smaczny pomysł na posiłek. Wystarczą te składniki i sprawdzona receptura, by uzyskać rozpływający się w ustach efekt.
Pulpety przepisu babci to danie idealne na każdą okazję. Przygotowana w sosie świetnie smakują i pięknie się prezentują. Ważne jest jednak samo przyżadzenie - mięso mielone powinno być dobrej jakości i od sprawdzonego dostawcy. Dodatki są równie ważne - przyprawy, cebula i bułka namoczona w mleku to podstawa.
Składniki:
Sposób przygotowania: