Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Gofry to słodki rarytas, który lubi niemal każdy. Chrupiące, puszyste i delikatne ciasto przywołuje smaki wakacji. Chociaż przepis jest bardzo prosty nie zawsze starcza nam czasu na przygotowanie, szczególnie o poranku. Ciekawą alternatywą jest wykorzystanie ciasta francuskiego.
Przepis na gofry jest bardzo prosty i nie wymaga wielu składników. Niestety słodkie ciasto wymaga poświęcenia chwili, a szczególnie o poranku może być to kłopotliwe. Ciekawą alternatywą dla standardowego ciasta jest wykorzystanie ciasta francuskiego. Słodki rarytas o poranku świetnie smakuje z bitą śmietaną, świeżymi owocami, konfiturą czy czekoladą. Miłośnicy wytrawnych dodatków mogą natomiast połączyć je z warzywami, jajkiem w koszulce, serem czy hummusem.
Trik na przygotowanie gofrów z ciasta francuskiego pokazała na swoim wideo tiktokerka @patitv_pl. Jak tłumaczy, jest to sposób na ekspresowe śniadanie, które można przygotować na wiele sposobów. Wystarczy pokroić płaty ciasta, zapiec jak standardowe gofry i gotowe! Początkowo ciasto może znacznie różnić się od tego standardowego, które jest wyrośnięte i puszyste, jednak smak wynagrodzi wszystkie mankamenty!
Składniki:
Sposób przygotowania: