Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Naleśniki to domowa klasyka, która świetnie sprawdza się w roli szybkiego obiadu lub słodkiej przekąski. Czasami jednak brakuje, któregoś z produktów - bez obaw, wersja bez jajek to prawdziwa poezja smaków i idealnej formy. Czasami mniej znaczy więcej, szczególnie kiedy chodzi o skład!
Przepis na naleśniki bez jajek przypadnie do gustu zarówno weganom, jak i fanom smacznych rozwiązań. Klasyczne i ekspresowe danie jeszcze nigdy nie było takie proste i jednocześnie zdrowe! Pomijając jajka, które królują na liście produktów w wersji klasycznej, możemy zastąpić je np. siemieniem lnianym, jednak nasz przepis opiera się na prostym składzie.
Ciasto na naleśniki bez jajek dla wielu nie mają racji bytu - jak się jednak okazuje, produkt odzwierzęcy wcale nie jest konieczny. Pominięcie popularnego w kuchni spoiwa, da równie smaczny, sprężysty i perfekcyjny efekt. Tak przygotowane naleśniki doskonale smakują zaserwowane na słodko, ale i z wytrawnymi dodatkami takimi jak szpinak, ser czy świeże warzywa.
Składniki:
Sposób przygotowania: