Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Domowe menu to przede wszystkim klasyki polskiej kuchni, ale i podstawowe przepisy. Niestety po jakimś czasie wkrada się nuda i brakuje pomysłów na nowe specjały. Mamy na to jednak radę - zamiast klasycznych mięs, pieczeni i kotletów postaw na aromatyczne roladki wypełnione po brzegi farszem szpinakowym.
Nie ma nic gorszego niż nudny, niesmaczny obiad, którego smaki znamy już niemalże na pamięć. Rutynę można jednak szybko zniwelować, a wystarczy z tych samych składników przygotować nieco inną wersję znanego klasyka. Takim właśnie sposobem w ekspresowy i łatwy sposób warto przygotować soczyste roladki ze szpinakiem i serowym dodatkiem w środku.
Roladki lub inaczej mięsne sakiewki koniecznie trzeba nadziać soczystym farszem - w przeciwnym razie mięso wyjdzie suche i gumowe niczym podeszwa. Szpinak z dodatkiem masła, czosnku i sera mozzarella sprawdzi się w tej roli wyśmienicie. Tak przygotowane składniki wystarczy jedynie odpowiednio przygotować, zawinąć farsz w cienkich płatach mięsa, panierować i usmażyć na złoty, chrupiący efekt.
Składniki:
Sposób przygotowania: