Więcej przepisów w duchu zero waste znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Niektórzy mogą pomyśleć, że teraz moda jest na jedzenie wszystkiego, nawet tego, co kiedyś jadły tylko króliki... Nie, nie jest to moda, ponieważ liście rzodkiewki są naprawdę jadalne, a co więcej - bardzo smaczne. Mają lekko pikantny, delikatnie orzechowy smak i aż żal, by taki cenny składnik lądował w kompostowniku. Dziś mamy przepis, który na pewno was zaskoczy, a mianowicie pesto z liści rzodkiewki. Idealne do makaronu, sałatek czy mięs z grilla. Intensywne, lekko pikantne, z włoskim twistem przed dodatek oliwy i sera.
Składniki:
Tak przygotowane pesto jest idealne niemal do wszystkiego. Szczególnym połączeniem są jajka sadzone z pesto z liści rzodkiewki. Ten smak zaskoczy każdego i pozostanie na długo w pamięci.