Jak przyrządzić paprykę konserwową? To prostsze niż by się mogło wydawać. Wystarczy pokroić warzywa i zagotować zalewę. Aby nadać papryce smaku, należy dodać do niej ziarna gorczycy i ziarna pieprzu czarnego. To niezwykle uniwersalny produkt, który można jeść na różne sposoby. Przedstawiamy jeden z najprostszych przepisów, dzięki któremu papryka wyjdzie przepyszna.
Jaką paprykę wybrać? Do przyrządzenia słoików z papryką konserwową najczęściej używa się czerwonej papryki. Można używać też żółtej i zielonej, ale nie będą one miały tyle smaku, ile czerwona.
Składniki:
Przygotowanie:
Papryka konserwowa sprawdzi się jako smaczny dodatek do potraw mięsnych takich jak zrazy, pieczenie i gulasze. Będzie też idealnym składnikiem kanapek, fantastycznie smakuje solo jako przekąska między posiłkami. Więcej podobnych artykułów znajdziecie na Gazeta.pl