Ciasto francuskie jest jednym z najbardziej uniwersalnych gotowych produktów, jakie możemy wykorzystać do przeróżnych potraw. Przydaje się zarówno do słodkich wypieków, jak i wytrawnych przekąsek. Jednym z przykładów na drugą z tych wersji są parówki w cieście francuskim, które będą świetną przystawką na imprezę, doskonałym podwieczorkiem lub przekąską dla dzieci. Najlepsze w parówkach w cieście jest to, że są przepyszne, a do tego szybkie w przygotowaniu i wymagają niewielu składników, które łatwo dostaniemy w każdym sklepie.
Przepis na paróweczki w cieście francuskim jest bardzo łatwy. Danie to sprawdzi się nie tylko jako pyszna szybka przekąska, ale również jako główny posiłek.
Składniki:
Tak przygotowane parówki w cieście francuskim będą smakowały świetnie dodatkiem keczupu lub sosu czosnkowego i znajdą swoich miłośników podczas imprez towarzyskich czy rodzinnych. Jeśli planujemy zrobić więcej porcji, pamiętajmy, że jeden arkusz ciasta francuskiego wystarczy mniej więcej na sześć sztuk.
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!