Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Zamiast zatem po raz kolejny szykować nudne kanapki, papkowatą owsiankę czy przypalone sadzone, warto poznać przepis, który dosłownie rozpływa się w ustach. Mowa tu o nieziemsko kremowej jajecznicy, która wymaga jedynie odrobiny nabiału.
Jajka serwowane na śniadanie wcale nie muszą być nudne i bez wyrazu. Zapomnij więc o spalonych sadzonych, suchej jajecznicy czy tych na twardo z szarą, koszmarną obwódką. Na salony wkracza bowiem niebiańska jajecznic, która tak naprawdę jest najzwyczajniejszą wersją klasyki, jednak wzbogacona o kilka łyżek nabiału. Mowa tu o mleku, które dodane w niewielkiej ilości sprawi, że nasze jajka, będą obłędnie kremowe i pięknie się zetną.
Nie każdy wie, że jeśli do jajecznicy dodamy mleko, zupełnie odmienimy jej smak. Wyjdzie puszysta i delikatna. Ważnym szczegółem jest tutaj także masło i oczywiście brak pośpiechu. Jajka wbite na patelnię i wzbogacone nabiałem trzeba delikatnie i powoli mieszać - to najważniejszy punkt naszego przepisu, który naprawdę zdziała cuda.
Składniki:
Sposób przygotowania: