Jajka podane na śniadanie to prawdziwe mistrzostwo. Niestety jajecznica i klasyczne sadzone mogą się szybko znudzić, dlatego warto poznać przepis na puszysty i wiosenny omlet. Poza dodatkiem w postaci kolorowych warzyw wnętrze skrywa także kremowy, słony nabiał.
Pierwszy posiłek w ciągu dnia jest niezwykle ważny. Poza dostarczeniem energii i potrzebnych składników powinien obowiązkowo smakować i przysłowiowo "zrobić nam dzień". Właśnie dlatego warto zrezygnować z nudnych kanapek czy jedzenia granoli w pośpiechu. Przepis na wiosenny omlet to prawdziwe mistrzostwo, które z powodzeniem może konkurować z najlepszymi śniadaniowniami. Wszystko to przez wyborny duet warzyw i wyrazistego sera, który przełamuje smaki.
Do stworzenia kolorowego śniadanie, gdzie jajka grają rolę główną, wcale nie trzeba wiele. Nasz omlet wzbogaciliśmy o solidną porcję zielonych składników takich jak szpinak, szczypior i oliwki. Wisienką na torcie jest feta, która nadaje słonego posmaku i kremowego efektu. Takie zestawienie to prawdziwa poezja smaków, ale także piękny widok na talerzu!
Składniki:
Sposób przygotowania: