wiosenne przepisy
-
Sałatka "ryneczkowa" to obłędna wariacja z sezonowych dóbr. Królują ziemniaczki, szparagi i małosolne
Spróbowana raz doszczętnie rozgości się w sercu i jednocześnie podbije kubki smakowe. Mowa tu o sałatce "ryneczkowej", która jest arcyprosta, ale jakże obłędnie smaczna! Wszystko dzięki sezonowym składnikom takim jak zielone szparagi, młode...
-
Kiedyś kręciłam na nią nosem, dziś to moje ulubione danie. Babcia powtarzała, że to bomba witaminowa
Wakacyjne obiady u babci kojarzą mi się właśnie z tym daniem. Jest lekkie, ale brzuch zawsze był po nim pełny. Dzięki tej potrawie odkryjesz również nowe smaki, a rodzina oszaleje na jego punkcie. Zrób duży garnek, a nie pożałujesz.
-
Masz te składniki w lodówce? Zrobisz z nich wyżerkę dla całej rodziny. Będą prosić o nawet 3 dokładki
Jeśli w głowie tylko pustka, a obiad czeka na przygotowanie, mamy pomysł, co możesz przygotować. Dzięki temu przepisowi zrobisz ucztę, która zasmakuje każdemu. Połączenie tych składników jest proste, a smak dorównuje potrawom z najlepszych...
-
To na obiad jedzą Lewandowscy, gdy za oknem pojawia się wiosna. Jednego składnika nie żałują
Okres na sezonowe dania czas zacząć. Wykorzystanie owoców i warzyw, które w danym czasie są najlepsze jest bardzo dobrym posunięciem. Taką zasadę przyjmuje Anna Lewandowska, która dla swojej rodziny gotuje zdrowo i ze smakiem. Podzieliła się swoim...
-
Szparagi w tym wydaniu to istny kosmos. Żadna restauracja nie podaje ich tak dobrze. To sprawa panierki
Nie można zaprzeczyć, że maj jest miesiącem, który obfituje w szparagi, które znikają ze sklepowych półek w okamgnieniu. Każdy próbuje je przyrządzić na swój sposób, ale mało osób zna tę metodę na ich podanie. To prosty przepis Kingi Paruzel,...
-
Przypomina włoskie danie, ale różni się jednym szczegółem. Włoch złapie się za głowę, gdy je zobaczy
Włoskie dania są uznawane za jedne z lepszych na świecie. Nic dziwnego, ponieważ ich wachlarz potraw jest naprawdę ciekawy i sycący. Pomimo że smaki mają pyszne, niektórzy decydują się na zmienienie klasycznych przepisów. To danie przypomina znane...
-
Te kiszone warzywa są lepsze od ogórków. Nie zwlekaj z ich zrobieniem, bo lepszej okazji nie będzie
Kiszonki co roku cieszą się dużą popularnością, a robienie ich to dla dużej części z nas smaczne hobby. Zazwyczaj w słoikach zamyka się te same warzywa, jednak warto powiedzieć "stop" tej monotonii. Tym razem wybierz składniki, które będą dla cieb...
-
Wsyp, zamieszaj i gotowe. To przepis na najsmaczniejszy obiad. Rodzina podziękuje, że wybrałeś to danie
Proste dania obiadowe są na wagę złota. Kiedy nie ma się pomysłu na to, co można przyrządzisz takie receptury ratują dzień. Przykładem banalnej potrawy, którą może zrobić każdy jest ta zupa krem. Nie tylko przyciąga do siebie wyglądem. Jej aromat ...
-
Szarlotka nie ma szans z tym ciastem. Główny składnik to zapomniany owoc, który znajdziesz na krzakach
Wiosna jest dobrym okresem do odkopania zapomnianych przepisów na dania i desery, które jadło się kiedyś na potęgę. Takim przykładem jest ta receptura. Ciasto, które z niej wychodzi łączy w sobie wszystkie najlepsze smaki. Klasyczne przepisy nie...
-
Zrób ją dziś, bo kolejna okazja będzie dopiero za rok. Bukiet tych warzyw sprawdzi się najlepiej
Wiosenne dania mają to do siebie, że można je zrobić tylko w konkretnym okresie czasu. Tak samo jest z tą potrawą. Wykonanie jej w najbliższych dniach będzie najlepsze. Dlaczego? Potrzebne składniki mają teraz swój najlepszy okres, w innych...
-
Polacy oszaleli na punkcie sałatki Strzelczyka. Dodał składnik, który zmienił smak. "Babcia parowała je dla świń"
-
Dodajesz go do obiadu, a świetnie sprawdzi się jako oprysk na pomidory. Mszyce nie będą ci straszne
-
Wznosi się ponad chmury. Joanna Biedermann i jej dwie największe pasjeMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Chcesz zbierać truskawki garściami? Spryskaj je tą mieszanką, a będą rosły jak na drożdżach. To prawdziwy sekret ogrodników
-
Pokazała najprostszy deser na świecie. Użyła 2 składników i wymieszała. Tego nie da się zepsuć
- Ile gotować jajka na twardo? Pamiętaj, że wszystko zależy od dodatkowych czynników, a nawet... miejsca zamieszkania.
- Tego mięsa już nikt nie kupuje, a w PRL zajadali się nim wszyscy robotnicy. Najlepiej smakuje w sosie z cebulą
- Takiego przepisu aż grzech nie spróbować. Tak zrobiony kurczak będzie numerem 1. wśród rodzinnych obiadów
- Zasadziłeś ogórki gruntowe? Użyj tego ekologicznego oprysku, zanim roślinę odwiedzą mszyce i przędziorki
- Pestka awokado to nie tylko szansa na nową roślinę. Zetrzyj ją na tarce, a mszyce znikną w okamgnieniu
-
Ta surówka jest lepsza niż klasyczna mizeria. Zrobienie jej nie zajmie nawet 10 minut
Sałatki, surówki i mizerie to dodatki, które uwielbiamy serwować przy rodzinnym obiedzie. Mamy nawet kilka propozycji, które wpisują się w tradycyjną polską kuchnię. Jednak czasem można zamienić ogórki i pomidory na coś innego. Ta surówka jest...
-
Babcia powtarzała, że to danie najlepsze jest wiosną. Zrób je jak najszybciej, bo główny składnik nie będzie już tak dobry
W zależności od pory roku i sezonu Polacy wybierają sobie dania, które będą jeść non stop. W okresie wiosny i lata wybierają zupę, która jedzona na zimno, ma najlepszy smak. Jak wykonać danie, które pokocha cała rodzina? Przepis jest banalnie prosty.
-
Wiosenny przysmak, który znika ze sklepowych półek. Lepiej go zamrozić, bo zimą go nie dostaniesz
Sezonowe owoce i warzywa najlepiej jeść wtedy, kiedy jest na nie odpowiedni czas w roku. Wtedy mają najlepszy smak i konsystencję. Jednak jeśli chcesz je zachować na zimowe gotowanie, musisz odpowiednio je przygotować. Jak mrozić najpopularniejszy...
-
Na imprezach nikt nie może się od niej oderwać i znika w kilka chwil. Dodaj domowy akcent, a się nie zawiedziesz
Nie ma wątpliwości, że ciasta są najpopularniejszym deserem, jaki zna świat. Lecz w takiej odsłonie mało kto serwuje tę słodką przekąskę. Dodaj do niej kilka łyżek tego, co skrywa twoja spiżarnia, a nikt nie oderwie się od tego wypieku. To naprawd...
-
To ostatnia chwila, aby zrobić to danie. Będziesz zwlekać, a na główny składnik poczekasz cały rok
Znane nam placki ziemniaczane to nie jedyna odsłona takiego dania. Okazuje się, że inne warzywo smakuje w takiej odsłonie lepiej, co w swoim przepisie pokazuje Kinga Paruzel. Aby nacieszyć się tym smakiem, nie zwlekaj z wykonaniem tej potrawy....
-
Czeski przysmak w delikatnym wydaniu. Polskie gospodynie robią go podobnie, ale ten smak to inna bajka
Wypiek ten pochodzi z Czech, lecz w Polsce też jest znany i przygotowywany. To nic innego jak pulchne i miękkie ciasto, które w środku skrywa słodką niespodziankę. Z tego przepisu wyjdzie rumiane jak nic innego.
-
Gdy rodzina zobaczy takie danie szczęka sama im opadnie. Podawane prosto z piekarnika robi wrażenie
To danie to nie tylko oryginalna propozycja śniadaniowa. Można je jeść o każdej porze dnia i nocy, a to dzięki uniwersalnym składnikom. Jednak połączone wszystkie razem i zapieczone tworzą wyjątkową potrawę, której nie da się odmówić. Ty tylko...
-
Dla każdego był to prawdziwy postrach, dziś robi się z niej zupę. To aromatyczne wiosenne danie
Kto by pomyślał, że postrach dzieciństwa może być tak pyszny i zdrowy. Ta zielona roślina kiedyś była omijana przez wszystkich, dziś podaje się ją na rodzinnym obiedzie. Na wiosenne lekkie danie jest jak znalazł.
-
Szakszuka bez jej głównego składnika dalej skrada serce. To nowe wydanie zrobisz w 10 minut
Danie, które wywodzi się z Tunezji podbiło serca i żołądki Polaków. Coraz częściej danie to gości na śniadaniowych stołach, a to dzięki szybkiemu przygotowaniu. Ta propozycja jest banalnie prosta i poradzi sobie z nią każdy. Jednak ta wersja nie...
-
Omlet z patelni to przeszłość. Lepiej zrobić go inaczej, a dzięki temu będzie puszysty jak nigdy
Śniadaniowa rozpusta to zawsze dobry pomysł, by lepiej zacząć dzień. Aby niego urozmaicić ten posiłek, użyj tego przepisu. Dzięki niemu omlet będzie odpowiednio wilgotny i puszysty. To zasługa piekarnika.
-
Ania Starmach gotuje tę zupę za grosze. Rosół i pomidorowa nie mają z nią żadnych szans
Zupa to danie, które robi się szybko, a smakiem nie odstaje od innych, treściwszych potraw. Ania Starmach pokazała, jak zrobić zupę ziemniaczaną, która jest smaczna i tania w wykonaniu. Większość rzeczy z pewnością znajdziesz już w swojej kuchni.
-
Klasyczna zupa, której nie da się zepsuć. Lepsza od pomidorowej, a ogórkowa się przy niej chowa
W kuchni polskiej wyróżnia się wiele zup, które urzekają swoim smakiem. Na szczycie listy znajduje się oczywiście rosół, a zaraz za nim pomidorowa czy biały barszcz. Jednak istnieje jeszcze jeden specjał, który przez niektórych jest uważany za...
-
Wiosenna sałatka kusi chrupkim i świeżym składem. Połączenie warzyw z tym produktem wypada obłędnie
Wiosna na dobre zawitała za oknami, ale i w domowym jadłospisie. Przepis na sałatkę z rzodkiewką to zatem obłędnie smaczny strzał w dziesiątkę! Chrupiące warzywa to jednak nie wszystko - w składzie kultowy sos i inne, wyraziste w smaku produkty z...
-
Obłędne jajka faszerowane szynką. Mięsny dodatek to nie koniec - nowalijki i łyżeczka tego sosu to podstawa
Przepis na faszerowane jajka to już wielkanocna klasyka, warto jednak duży nacisk położyć na wizualne kwestie, a także kolorowe dodatki. To gwarantuje spektakularny efekt i piękne danie na świąteczny stół. Szynka w połączeniu z kremowym sosem...
-
Zupa ogórkowa - przepis wiosenny. Dzięki trikowi z cukinią będzie aksamitna i kremowa
Zupę ogórkową znamy i kochamy chyba wszyscy. A co, gdyby zrobić ją w inny, wiosenny sposób? Wiosenna ogórkowa smakuje obłędnie, a dzięki dodatkowi podduszonej cukinii będzie delikatnie kremowa. Właśnie takiego obiadu nam dzisiaj trzeba.
-
Grillowane warzywa: prosty przepis na pyszny obiad. Nie tylko dla wegetarian
Wiosna to otwarcie sezonu grillowego. Wtedy również na rynku pojawia się najwięcej sezonowych przysmaków. Dlaczego by nie połączyć tych dwóch rzeczy i nie wypróbować prostego przepisu na grillowane warzywa?
-
Młoda kapusta - przepis na idealny dodatek do schabowego. Nietypowy składnik zamieni ją w arcydzieło
Młoda kapusta to dowód na to, że matka natura nas kocha. Bo czy istnieje coś pyszniejszego wiosną, niż delikatna, młoda kapusta z koperkiem? Tak! I dziś właśnie mamy dla ciebie przepis na najlepszą młodą kapustę, która będzie idealnym dodatkiem do...
-
Ciasta na upały - cztery najlepsze przepisy na lato i ciepłe dni. Niektóre zrobisz bez pieczenia
Proste ciasto z truskawkami czy sernik na zimno? Pachnące owocami ciasta na upały można zrobić zarówno w piekarniku, jak i bez niego. Mamy dla was kilka propozycji, które na pewno wam posmakują.
-
Lekki obiad z wiosennymi składnikami. Trzy łatwe przepisy dla każdego
Co podać na obiad, gdy za oknem wiosna w pełni? Najlepiej pyszne i lekkie potrawy ze świeżych warzyw sezonowych. Mamy dla was trzy proste propozycje, które z łatwością przygotujecie w domu.
-
Białe szparagi - przepis dla fanów klasyki. Kremowy sos uwydatni ukryte smaki
Białe szparagi można przyrządzić na mnóstwo pysznych sposobów, dziś jednak postawimy na klasykę w najlepszym wydaniu. Szparagi będą jędrne, sprężyste, a z dodatkiem kremowego sosu holenderskiego zamienią się w samodzielne danie rodem z najlepszych...
-
Robisz ogórki małosolne i zastanawiasz się, jak ich użyć? Proste przepisy na wiosnę
Co przygotować z ogórków małosolnych? Zamiast podawać je tylko do obiadu, zróbcie z nich pyszne i proste przekąski. Podpowiadamy, jak wykorzystać ogórki małosolne.
-
Ciasto Shrek, zielony deser, który pokochają nie tylko najmłodsi. Spód zrobisz na dwa sposoby
Zielone ciasto Shrek to idealny deser nie tylko na kinder bal, ale także sprawdzi się na letnim pikniku. Ładnie się prezentuje i przyciąga wzrok wszystkich, nie tylko tych najmłodszych smakoszy. Za wyborem tego ciasta przemawia prostota wykonania,...