wiosenne przepisy
-
Młoda kapusta z babcinego przepisu się znudziła? Zrób odważną wersję z mleczkiem, a nie pożałujesz
Zamiast po raz kolejny szykować gar młodej kapusty z babcinego przepisu, postaw na nieco bardziej zwariowaną wersję. Do sezonowego warzywa wystarczy bowiem dodać azjatycki składnik, by uzyskać prawdziwą rozkosz dla podniebienia. Spróbuj tej wersji...
-
Do jajek, mięs i ziemniaków. Poznaj najlepszy sos koperkowy, który w moim domu jest synonimem wiosny
Nie wiesz, jak podrasować wiosenny obiad? Zamiast serwować suche mięso lub klasyczne, nudne ziemniaki postaw na sos koperkowy, który doskonale komponuje się z wieloma składnikami. Banalnie prosty w przygotowaniu dodatek sprawi, że danie szybko...
-
Ten colesław zniknie z talerzy szybciej niż danie główne. Moja surówka z klasyką nie ma nic wspólnego
Colesław to kultowa surówka, której smak zna niemal każdy. Tradycyjny przepis warto nieco podrasować. W mojej kuchni nie ma nudy, więc główny składnik zamieniłam na czerwoną kapustę, jednak ten kolorowy akcent to dopiero początek wiosennej i...
-
Surówka z młodej kapusty zwiastuje wiosnę na talerzu. Dodaję też owoc, wychodzi bajkowa kompozycja
Wiosenne dodatki do obiadu nie kończą się na mizerii, duszonej marchewce czy miksie zielonych sałat. Z naszym przepisem przygotujesz najlepszą na świecie i pełną witamin surówkę z młodej kapusty. W składzie znajdziesz jednak małą niespodziankę w...
-
Przekładam ziemniaki wiosenną masą z zieleniny i otulam serową pierzynką. Zapiekanka lepsza od lasagne
Myślisz, że nic nie przebije klasycznej lasagne? Zamiast sięgać po włoskie rarytasy, skuś się na zapiekankę, gdzie króluje ulubione warzywo Polaków. Mowa tu oczywiście o ziemniakach, którym towarzyszy gęsta i kremowa masa z wiosennej zieleniny, a...
-
Młoda kapusta zasmażana to najlepszy dodatek do obiadu. Poza dorodną główką stawiam też na dodatki
Królowa wiosny jest tylko jedna - mowa tu oczywiście o młodej kapuście zasmażanej, która każdy obiad zmieni w poezję smaków. Dorodna główka to jednak nie wszystko, a cały sekret obłędnego smaku tkwi w szczegółach oraz dodatkach. Sprawdź, co zatem...
-
Ta surówka do obiadu przyćmi nawet najlepsze mielone czy schabowe. Łącze trzy warzywa i jest rewelacja
Czasami najprostsze rozwiązania są tym najsmaczniejszymi, właśnie dlatego zdradzamy dziś przepis na najlepszą surówkę do obiadu. W składzie znajdziemy jedynie cztery składniki, jednak kompozycję wiosennych warzyw podrasuję kremowy i wyrazisty sos....
-
Wiosenny omlet tonie w kolorach warzyw. Do masy jajecznej dodaje ten produkt i wychodzi mega puszyście
Co, gdyby nudne śniadania zastąpić czymś obłędnie puszystym, pełnym kolorów i witamin? Wiosenny omlet sprawdzi się w tej roli doskonale, zczególnie jeśli wzbogacisz go o kremowy nabiał, który doda całości charakteru. Ta smakowita wariacja nigdy si...
-
Sałatka z ziemniaków brzmi banalnie, ale gdy ją podaje, wszystkim opada szczęka. Wszystko przez sos
Nie tylko jarzynowa musi królować na wielkanocnym stole. Ta wiosenna sałatka z ziemniaków nie tylko zjawiskowo wygląda, ale i równie obłędnie smakuje. Tymczasem to bardzo proste połączenie ziemniaków, kremowego sosu i zielonych dodatków - jest...
-
Zielone kopytka idealne na wiosenny obiad. Dodaje do niego świeże listki i zioła, wychodzi znakomicie
Wiosenne obiady powoli dominują w kuchni, a tłuste, rozgrzewające obiady idą w odstawkę. Zielone kopytka to przepis, który znakomicie odświeży domowe menu. Przepis to przysłowiowa bułka z masłem - wystarczy zrobić babcine kluski i wzbogacić je o...
- Jak zrobić bardzo dobrą pastę jajeczną? Potrzebujesz 5 składników
- "Jeden z najzdrowszych tłuszczów zwierzęcych". Teraz smakuje najlepiej
- Przygody w świecie małych odkrywców. Wspieranie rozwoju motorycznego dzieciMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Intrygująca nazwa i wyjątkowy smak. Żydowskie danie z tradycja
- Chrupiące i kremowe. Teraz robię tylko ziemniaki po francusku
- W święto nie chce ci się długo stać przy garach? Zrób te placuszki
- Jak wyczyścić mocno przypalony piekarnik? Wystarczą dwa produkty
- Rozpoznasz słodycze bez opakowania? Tylko łasuch zgarnie komplet punktów
- Rozpoznasz słodycze bez opakowania? Tylko łasuch zgarnie komplet punktów
- Turcy uwielbiają ten napój. Wzmacnia odporność i obniża ciśnienie
-
Obiad z taką sałatką będzie dużo lepszy. Każdy poprosi o przepis, więc miej go na wierzchu
Sałatki to smakołyki, które wykonuje się na każdą uroczystość. Jednak nie każdą robi się w tak wyjątkowy sposób jak tą. Technika jej wykonania jest inna, lecz smak rekompensuje wszystkie minuty czekania. Sos również odgrywa ważną rolę, dzięki niem...
-
Ten przepis moja rodzina wyrywa sobie z rąk. Ciasto lekkie, aksamitne i obłędnie owocowe
Wiosna to czas, kiedy najlepiej korzystać z sezonowych owoców i warzyw. To właśnie wtedy są najsmaczniejsze, a potrawy i wypieki zyskują nowy aromat. Przepis na to ciasto jest idealnym przykładem, że sezonowe przepisy są nie do podrobienia.
-
Gdy stawiam ją na stole, wszyscy się na nią rzucają. Ta sałatka to królowa wszystkich rodzinnych spotkań
Sałatki to bardzo ważne elementy obiadów, a także imprez i przyjęć. Nie może ich nigdy zabraknąć. Ta sałatka bryluje na każdej rodzinnej imprezie. Jej skład jest bardzo bogaty, dzięki czemu podczas jedzenia możemy wyczuć różne nuty smakowe. Lepiej...
-
Strzelczyk pokazał alternatywę dla tradycyjnego rosołu. "Dziwna nazwa, a smak obłędny"
Wyszukane dania obiadowe coraz częściej są poszukiwane w internecie. Tomasz Strzelczyk postanowił pokazać przykład zupy, która pomimo podobnego wyglądu, różni się od znanych klasyków. Jej nazwa może wiele osób zrazić, lecz smak rekompensuje wszystko.
-
Zastosuj regułę trzech szklanek i zrób ciasto, które jest lepsze od szarlotki. Tak kremowe, że rozpływa się w ustach
Ciasta w naszych domach zakorzeniły się na dobre. Pieczenie ich na imprezy i przyjęcia jest już tradycją. Kultowe przepisy mogą się jednak przejeść, dlatego warto wspomóc się nowymi recepturami. To ciasto będzie świetnym zamiennikiem tradycyjnego...
-
Na to danie czeka się cały rok. Zrób cały gar, bo każdy poprosi o kilka dokładek. Wybór mięsa jest bardzo ważny
Na niektóre potrawy trzeba czekać cały rok. Jest to spowodowane sezonowością pewnych warzyw. Na szczęście wiosna przyszła szybko i możemy delektować się specjałami, o których śniliśmy w zimowe noce. To danie koniecznie musisz zrobić tej wiosny....
-
Sałatka "ryneczkowa" to obłędna wariacja z sezonowych dóbr. Królują ziemniaczki, szparagi i małosolne
Spróbowana raz doszczętnie rozgości się w sercu i jednocześnie podbije kubki smakowe. Mowa tu o sałatce "ryneczkowej", która jest arcyprosta, ale jakże obłędnie smaczna! Wszystko dzięki sezonowym składnikom takim jak zielone szparagi, młode...
-
Kiedyś kręciłam na nią nosem, dziś to moje ulubione danie. Babcia powtarzała, że to bomba witaminowa
Wakacyjne obiady u babci kojarzą mi się właśnie z tym daniem. Jest lekkie, ale brzuch zawsze był po nim pełny. Dzięki tej potrawie odkryjesz również nowe smaki, a rodzina oszaleje na jego punkcie. Zrób duży garnek, a nie pożałujesz.
-
Masz te składniki w lodówce? Zrobisz z nich wyżerkę dla całej rodziny. Będą prosić o nawet 3 dokładki
Jeśli w głowie tylko pustka, a obiad czeka na przygotowanie, mamy pomysł, co możesz przygotować. Dzięki temu przepisowi zrobisz ucztę, która zasmakuje każdemu. Połączenie tych składników jest proste, a smak dorównuje potrawom z najlepszych...
-
To na obiad jedzą Lewandowscy, gdy za oknem pojawia się wiosna. Jednego składnika nie żałują
Okres na sezonowe dania czas zacząć. Wykorzystanie owoców i warzyw, które w danym czasie są najlepsze jest bardzo dobrym posunięciem. Taką zasadę przyjmuje Anna Lewandowska, która dla swojej rodziny gotuje zdrowo i ze smakiem. Podzieliła się swoim...
-
Szparagi w tym wydaniu to istny kosmos. Żadna restauracja nie podaje ich tak dobrze. To sprawa panierki
Nie można zaprzeczyć, że maj jest miesiącem, który obfituje w szparagi, które znikają ze sklepowych półek w okamgnieniu. Każdy próbuje je przyrządzić na swój sposób, ale mało osób zna tę metodę na ich podanie. To prosty przepis Kingi Paruzel,...
-
Przypomina włoskie danie, ale różni się jednym szczegółem. Włoch złapie się za głowę, gdy je zobaczy
Włoskie dania są uznawane za jedne z lepszych na świecie. Nic dziwnego, ponieważ ich wachlarz potraw jest naprawdę ciekawy i sycący. Pomimo że smaki mają pyszne, niektórzy decydują się na zmienienie klasycznych przepisów. To danie przypomina znane...
-
Te kiszone warzywa są lepsze od ogórków. Nie zwlekaj z ich zrobieniem, bo lepszej okazji nie będzie
Kiszonki co roku cieszą się dużą popularnością, a robienie ich to dla dużej części z nas smaczne hobby. Zazwyczaj w słoikach zamyka się te same warzywa, jednak warto powiedzieć "stop" tej monotonii. Tym razem wybierz składniki, które będą dla cieb...
-
Wsyp, zamieszaj i gotowe. To przepis na najsmaczniejszy obiad. Rodzina podziękuje, że wybrałeś to danie
Proste dania obiadowe są na wagę złota. Kiedy nie ma się pomysłu na to, co można przyrządzisz takie receptury ratują dzień. Przykładem banalnej potrawy, którą może zrobić każdy jest ta zupa krem. Nie tylko przyciąga do siebie wyglądem. Jej aromat ...
-
Szarlotka nie ma szans z tym ciastem. Główny składnik to zapomniany owoc, który znajdziesz na krzakach
Wiosna jest dobrym okresem do odkopania zapomnianych przepisów na dania i desery, które jadło się kiedyś na potęgę. Takim przykładem jest ta receptura. Ciasto, które z niej wychodzi łączy w sobie wszystkie najlepsze smaki. Klasyczne przepisy nie...
-
Zrób ją dziś, bo kolejna okazja będzie dopiero za rok. Bukiet tych warzyw sprawdzi się najlepiej
Wiosenne dania mają to do siebie, że można je zrobić tylko w konkretnym okresie czasu. Tak samo jest z tą potrawą. Wykonanie jej w najbliższych dniach będzie najlepsze. Dlaczego? Potrzebne składniki mają teraz swój najlepszy okres, w innych...
-
Ta surówka jest lepsza niż klasyczna mizeria. Zrobienie jej nie zajmie nawet 10 minut
Sałatki, surówki i mizerie to dodatki, które uwielbiamy serwować przy rodzinnym obiedzie. Mamy nawet kilka propozycji, które wpisują się w tradycyjną polską kuchnię. Jednak czasem można zamienić ogórki i pomidory na coś innego. Ta surówka jest...
-
Babcia powtarzała, że to danie najlepsze jest wiosną. Zrób je jak najszybciej, bo główny składnik nie będzie już tak dobry
W zależności od pory roku i sezonu Polacy wybierają sobie dania, które będą jeść non stop. W okresie wiosny i lata wybierają zupę, która jedzona na zimno, ma najlepszy smak. Jak wykonać danie, które pokocha cała rodzina? Przepis jest banalnie prosty.
-
Wiosenny przysmak, który znika ze sklepowych półek. Lepiej go zamrozić, bo zimą go nie dostaniesz
Sezonowe owoce i warzywa najlepiej jeść wtedy, kiedy jest na nie odpowiedni czas w roku. Wtedy mają najlepszy smak i konsystencję. Jednak jeśli chcesz je zachować na zimowe gotowanie, musisz odpowiednio je przygotować. Jak mrozić najpopularniejszy...
-
Na imprezach nikt nie może się od niej oderwać i znika w kilka chwil. Dodaj domowy akcent, a się nie zawiedziesz
Nie ma wątpliwości, że ciasta są najpopularniejszym deserem, jaki zna świat. Lecz w takiej odsłonie mało kto serwuje tę słodką przekąskę. Dodaj do niej kilka łyżek tego, co skrywa twoja spiżarnia, a nikt nie oderwie się od tego wypieku. To naprawd...
-
To ostatnia chwila, aby zrobić to danie. Będziesz zwlekać, a na główny składnik poczekasz cały rok
Znane nam placki ziemniaczane to nie jedyna odsłona takiego dania. Okazuje się, że inne warzywo smakuje w takiej odsłonie lepiej, co w swoim przepisie pokazuje Kinga Paruzel. Aby nacieszyć się tym smakiem, nie zwlekaj z wykonaniem tej potrawy....
-
Czeski przysmak w delikatnym wydaniu. Polskie gospodynie robią go podobnie, ale ten smak to inna bajka
Wypiek ten pochodzi z Czech, lecz w Polsce też jest znany i przygotowywany. To nic innego jak pulchne i miękkie ciasto, które w środku skrywa słodką niespodziankę. Z tego przepisu wyjdzie rumiane jak nic innego.
-
Gdy rodzina zobaczy takie danie szczęka sama im opadnie. Podawane prosto z piekarnika robi wrażenie
To danie to nie tylko oryginalna propozycja śniadaniowa. Można je jeść o każdej porze dnia i nocy, a to dzięki uniwersalnym składnikom. Jednak połączone wszystkie razem i zapieczone tworzą wyjątkową potrawę, której nie da się odmówić. Ty tylko...
-
Dla każdego był to prawdziwy postrach, dziś robi się z niej zupę. To aromatyczne wiosenne danie
Kto by pomyślał, że postrach dzieciństwa może być tak pyszny i zdrowy. Ta zielona roślina kiedyś była omijana przez wszystkich, dziś podaje się ją na rodzinnym obiedzie. Na wiosenne lekkie danie jest jak znalazł.
-
Szakszuka bez jej głównego składnika dalej skrada serce. To nowe wydanie zrobisz w 10 minut
Danie, które wywodzi się z Tunezji podbiło serca i żołądki Polaków. Coraz częściej danie to gości na śniadaniowych stołach, a to dzięki szybkiemu przygotowaniu. Ta propozycja jest banalnie prosta i poradzi sobie z nią każdy. Jednak ta wersja nie...
-
Omlet z patelni to przeszłość. Lepiej zrobić go inaczej, a dzięki temu będzie puszysty jak nigdy
Śniadaniowa rozpusta to zawsze dobry pomysł, by lepiej zacząć dzień. Aby niego urozmaicić ten posiłek, użyj tego przepisu. Dzięki niemu omlet będzie odpowiednio wilgotny i puszysty. To zasługa piekarnika.
-
Ania Starmach gotuje tę zupę za grosze. Rosół i pomidorowa nie mają z nią żadnych szans
Zupa to danie, które robi się szybko, a smakiem nie odstaje od innych, treściwszych potraw. Ania Starmach pokazała, jak zrobić zupę ziemniaczaną, która jest smaczna i tania w wykonaniu. Większość rzeczy z pewnością znajdziesz już w swojej kuchni.
-
Klasyczna zupa, której nie da się zepsuć. Lepsza od pomidorowej, a ogórkowa się przy niej chowa
W kuchni polskiej wyróżnia się wiele zup, które urzekają swoim smakiem. Na szczycie listy znajduje się oczywiście rosół, a zaraz za nim pomidorowa czy biały barszcz. Jednak istnieje jeszcze jeden specjał, który przez niektórych jest uważany za...
-
Wiosenna sałatka kusi chrupkim i świeżym składem. Połączenie warzyw z tym produktem wypada obłędnie
Wiosna na dobre zawitała za oknami, ale i w domowym jadłospisie. Przepis na sałatkę z rzodkiewką to zatem obłędnie smaczny strzał w dziesiątkę! Chrupiące warzywa to jednak nie wszystko - w składzie kultowy sos i inne, wyraziste w smaku produkty z...
-
Obłędne jajka faszerowane szynką. Mięsny dodatek to nie koniec - nowalijki i łyżeczka tego sosu to podstawa
Przepis na faszerowane jajka to już wielkanocna klasyka, warto jednak duży nacisk położyć na wizualne kwestie, a także kolorowe dodatki. To gwarantuje spektakularny efekt i piękne danie na świąteczny stół. Szynka w połączeniu z kremowym sosem...