Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Sezon na świeże warzywa i dobra można uznać za otwarty. Warzywniaki i bazary powoli napełniają się wszelakimi dobrami i soczystymi barwami. To doskonały moment, by wpisać do diety kilka smacznych, lekkich i przede wszystkim zdrowych przepisów. Sałatka to idealna propozycja, która z pewnością zasmakuje nawet najbardziej wymagającym smakoszom.
Święta za nami, co za tym idzie, warto włączyć o diety nieco świeżości i lekkich smakołyków. Wszelakie sałatki sprawdzą się w tej roli idealnie, a szczególnie te do których dodamy nowalijek, świeżej zieleniny i innych wyrazistych smaków. Przepis na wiosenną sałatkę to dosłownie niebo na talerzu, a do tego jest banalnie prosta i szybka w przygotowaniu.
Sałatka wiosenna bazuje na rzodkiewce, jajkach i szczypiorku. Warto dodać także pora oraz mistrzowski sos, czyli oczywiście kremowy majonez (najlepiej ten domowej roboty). Bazowe składniki idealnie ze sobą współgrają, tworząc apetyczne, zdrowe i lekkie danie. Warto wspomnieć, że sałatka pięknie się prezentuje i kusi wiosennymi barwami.
Składniki:
Tak przygotowaną sałatkę można podać na każdą okazję - świetnie sprawdzi się na lekkie śniadanie, przekąskę czy przystawkę dla gości.