Trudno znaleźć osobę, która nie lubi naleśników. Nic w tym dziwnego, bo ten rarytas można przygotować na wiele sposobów - zarówno na słodko, jak i słono. Nie wszyscy jednak wiedzą, że dzięki prostemu zabiegowi możemy otrzymać piankowe jak biszkopt placki. Jak przygotować naleśniki biszkoptowe? Podpowiadamy.
Czasem zdarza się, że naleśniki są wiotkie i płaskie, co nie do końca każdemu odpowiada. Jednym z trików, który pozwoli nadać im puszystości, jest dodatek mineralnej wody gazowanej. Warto także osobno ubić białka. Ten krok sprawi, że rarytasy będą miały piankową konsystencję i wymarzoną miękkość.
To idealna propozycja na lekkie i puszyste śniadanie. Ich przygotowanie zajmuje nieco więcej czasu, bo należy osobno ubić pianę z białek, jednak efekt jest powalający. Najlepiej smakują podane z owocami leśnymi, sosem orzechowo-czekoladowym lub klasycznie posypane cukrem pudrem.
Składniki:
Przygotowanie krok po kroku: