Tuńczyk to drapieżna ryba oceaniczna o czerwonym mięsie, ceniona w Europie, Ameryce i Azji. Japończycy uwielbiają go w sushi, podczas gdy u nas często sięgamy po tuńczyka z puszki. Ryba ta jest bogata w witaminy A, D i E oraz kwasy omega-3, białko i witaminę PP. Tuńczyk sprawdza się w daniach na ciepło i zimno, a przygotowując pasty kanapkowe, można eksperymentować z różnymi smakami i puścić wodzę fantazji.
Pasta kanapkowa jest idealna dla osób, które lubią szybko i smacznie przygotować posiłki. Smarowidło z tuńczyka jest niezwykle wszechstronne. Możesz jej użyć nie tylko jako dodatek do pieczywa, lecz także jako składnik do zielonych sałatek czy jako farsz do ogórkowych łódeczek. Składniki są proste i zapewne znajdziesz je w swojej spiżarni. Czego będziesz potrzebować?
Przygotowanie pasty z tuńczyka to jedynie 4 kroki. Nie musisz więc poświęcać zbyt dużo czasu na wykonanie smarowidła, które nie ma sobie równych wśród rybnych opcji.