Rosół z grzybami to dla niektórych dość nietypowe połączenie. Jednak z takim dodatkiem zyskuje on nie tylko na smaku, lecz także kolorze, który jest wyjątkowo złotobrązowy. Dlatego warto czasami zrezygnować z klasyki i postawić na zupę w nowym wydaniu. Jak ją przygotować?
Jesień w pełni, a co za tym idzie, wielu Polaków wyrusza na poszukiwania leśnych skarbów. Grzyby można wykorzystać na wiele sposobów, jednak moim ulubionym zdecydowanie jest suszenie i dodawanie ich do sosów oraz zup. Rosół z takim dodatkiem smakuje jeszcze lepiej. Co będzie ci potrzebne do jego przygotowania?
Zanim zabierzesz się za gotowanie rosołu z grzybami, musisz je namoczyć w wodzie przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. Gdy będą gotowe, trzymaj się poniższej instrukcji.
Sposób przygotowania:
Możesz podawać rosół z grzybami z makaronem, ziemniakami, a nawet sam, jedynie z kromką chleba. Smacznego! Jeśli masz ochotę, to zagłosuj w naszej sondzie, która znajduje się poniżej.