W rankingu najpopularniejszych zup od lat w Polsce nieprzerwanie króluje rosół, żurek oraz pomidorowa. Często zapomina się, że istnieje warzywo, które również wykorzystasz w kuchni, przygotowując pyszny, sycący i rozgrzewający posiłek. Mowa tutaj o selerze, który jest niskokaloryczny i zawiera duże ilości witaminy K, fosforu oraz potasu.
Seler jest często pomijanym warzywem, cenionym jedynie jako dodatek. Rzadko jednak jest gwiazdą całego dania. Proponujemy więc przygotowanie zupy na bazie selera, która z dodatkiem cebuli, pora i odrobiny śmietany będzie po prostu pyszna i aromatyczna. Co więcej, stanowi doskonały sposób na rozgrzanie się w chłodny dzień. Czego potrzebujesz? Oto lista składników:
Przepis na zupę z selera jest nie tylko tani, lecz także niezwykle prosty w przygotowaniu na obiad dla całej rodziny. Aby była bardziej treściwa, możemy dodać do niej dowolną kaszę, ryż lub makaron. W naszej propozycji będzie z ziemniakami. Co należy zrobić?