-
ARTYKUŁ
Jajka na Niedzielę Wielkanocną w nowym wydaniu. Nikt nie spodziewa się tak ich podanych
Wielka Niedziela przed nami, a to oznacza, że warto zastanowić się nad tym, co podać gościom. Każdy zna najbardziej klasyczne dania, ale takiej potrawy nie widział prawie nikt. Jajka w takiej odsłonie to nowość dla większości, ale jest to smaczne zaskoczenie.
-
ARTYKUŁ
Te jajka najszybciej znikną ze świątecznego stołu. Ich wygląd przyciąga wzrok, a to zasługa soku
Wielkanocnym symbolem są oczywiście jajka i je podaje się z różnymi dodatkami i w różnych formach. My także chcemy pokazać nowy sposób na ich przyrządzenie. Gdy po raz pierwszy je zobaczyłam, wiedziałam, że muszę je zrobić. Ich wygląd to jedno, ale smak naprawdę zniewala.
-
ARTYKUŁ
Lekarka mówi, ile jajek dziennie można jeść. Wskazuje konkret. "Nie powinny nikomu zaszkodzić"
Jajka to stały element diety wielu osób. Wciąż jednak nie każdy wie, ile dziennie można ich zjeść. Mówi o tym lekarka Magdalena Cubała-Kucharska, która podkreśla, że choć podawana jest konkretna liczba, która "nie powinna nikomu zaszkodzić", to wiele zależy też od innych czynników.
-
ARTYKUŁ
Na święta podaj jajka z tymi sosami. Poznasz je i raz na zawsze odrzucisz majonez
Wielkanoc to czas, gdy królują jajka, które podajemy na wiele różnych sposobów. Najpopularniejszym jest ten, gdy układamy je na półmisku i dekorujemy majonezem. W tym roku zapomnij o takiej formie i postaw na coś innego. Wybór sosu ułatwią poniższe propozycje. Wszystkie smakują obłędnie.
-
ARTYKUŁ
W jakiej wodzie gotować jajka - zimnej czy wrzątku? Przez ten błąd skorupka pęka
Gotowane na miękko lub na twardo jajka to świetny sposób na śniadanie. Wiele osób zastanawia się jednak, w jaki sposób je gotować, aby skorupka nie pękała. Wkładamy je do zimnej wody, a może wrzucamy do wrzątku?
-
ARTYKUŁ
Kiedy mam apetyt na te produkty, mogę mieć za mało żelaza. Jedna rzecz niektórych brzydzi
Jedzenie jest jedną z największych przyjemności naszego życia, ale dostarczanie endorfin to nie jest jedyna, a na pewno nie najważniejsza jego funkcja. Jedzenie ma przede wszystkim odżywiać i jeśli mamy niedobory jakichś witamin i pierwiastków, warto zacząć od diety, a dopiero później od suplementacji. Dziś podpowiemy wam, co warto jeść, kiedy mamy mało żelaza. Mój ulubiony produkt u niektórych budzi niesmak.
-
ARTYKUŁ
Wrzuć do szklanki i obserwuj. Tak sprawdzisz, czy jajko jest świeże
Na pierwszy rzut oka trudno ocenić, czy jajko jest świeże. Dopiero po rozbiciu okazuje się, czy nadaje się do zjedzenia. Wtedy może być już jednak za późno. Dlatego zanim wbijesz jajko na patelnię lub do pozostałych składników ciasta, możesz przeprowadzić szybki test ze szklanką i wodą.
- Babka cytrynowa siostry Anastazji to niebo w gębie. Zniknie w dzień
- Czym można zagęścić sos bez mąki? Przyda ci się jedna rzecz
- Pamiętacie serial "Przyjaciele"? Ta Polka użyczyła swojego głosu Monice GellerMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Soczysty schab na Wielkanoc zrobisz łatwo. Smaku nie da się zapomnieć
- Sałatka lepsza od gyrosa. Można się kłócić, ale deklasuje wszystkie inne
- Rozpoznasz owoce na zdjęciach? O punkty powalczą wyłącznie smakosze
- Ciasta jak za dawnych lat. Jeśli pamiętasz PRL, na pewno je rozpoznasz!
- Żurek będzie lepszy, gdy podasz go z tym. Cała rodzina będzie o nim mówić
- To najprostszy deser świat. Zastąpi wielkanocne mazurki i baby
- Domowy majonez w kilka minut. Goście będą go wyjadać łyżkami
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Rumuńska zupa na zakwasie
Rumuńska zupa na zakwasie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Dyniowe bułeczki z twarogiem owczym i żurawiną
Dyniowe bułeczki z twarogiem owczym i żurawiną
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Plińce z pomoćką, czyli placki z sosem
Plińce z pomoćką, czyli placki z sosem
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Placki ziemniaczane z łososiem i śmietaną
Placki ziemniaczane z łososiem i śmietaną
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Dolmadakia
Dolmadakia
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Sznycelki z indyka po mediolańsku z pomidorami i z rukolą
Sznycelki z indyka po mediolańsku z pomidorami i z rukolą
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do godziny
Croque madame
Croque madame
-
PRZEPIS
- 1,0
- łatwy
- powyżej godziny
Pampuchy klasyczne
Pampuchy