-
ARTYKUŁ
Bigos chowa się przy kapuście po budapesztańsku. To najlepszy obiad, jaki możesz zrobić
Jeśli jesteś fanem dań wykonanych z kapusty, to ten przepis musisz zrobić od razu. Różni się od klasycznego bigosu, a to ze względu na dobór składników. Zaskoczysz się, gdy odkryjesz, że nie ma w nim produktu, który zazwyczaj dodaje się do podobnych potraw.
-
ARTYKUŁ
Zapiekanka ziemniaczana Wachowicz przebija makaronową. Kilka chwil w piekarniku i gotowe
Zapiekanka to pomysł na obiad, który nigdy nie zawodzi. Można do niej wrzucić cokolwiek się chce, a do tego wykonanie jest bardzo szybkie. Ewa Wachowicz pokazała, że nie trzeba wielu składników, by ugotować coś ciekawego i smacznego. Przetestuj ten przepis i przekonaj się, jak bardzo jest prosty.
-
ARTYKUŁ
Te 4 sposoby na mielone są smaczniejsze od klasyków. Wystarczy połączyć te składniki
Tradycyjne kotlety mielone, choć pyszne, bywają nudne w swojej klasycznej formie. Ale co, jeśli istnieją sposoby na podkręcenie ich smaku i nadanie im zupełnie nowego charakteru? Przedstawiam 4 przepisy, które wprowadzą do twojego domu nowy smak.
-
ARTYKUŁ
Wczoraj zrobiłam ten sos i opadła mi szczęka. Wrzuciłam pulpety i całość zjadłam w kilka minut
Szukasz ciekawego pomysłu na tradycyjny obiad? Mam propozycję, która będzie świetnym urozmaiceniem codziennych posiłków. To danie doskonale komponuje się z różnymi dodatkami, tworząc pełen i sycący posiłek. Przygotowanie nie jest skomplikowane, a efekt jest zdecydowanie warty wysiłku.
-
ARTYKUŁ
Tylko to mięso pasuje do krokietów. Od lat tak je robię i nie mam zamiaru tego zmieniać
Krokiety to tradycyjne danie, które na pewno każdy zna. Ich smak jest najbardziej znany w okolicach świąt, bo to właśnie wtedy podajemy je wraz z czerwonym barszczem. Ich farsz zawsze jest smaczny, ale i w nim pora dokonać pewnych zmian. Ja robię go inaczej, a do środka wkładam to mięso.
-
ARTYKUŁ
Obiad na Wszystkich Świętych. Zrób ten sos, a wyliżesz talerz do czysta
Robię ten obiad co roku we Wszystkich Świętych, a rodzina nie może się doczekać. Zapach unosi się po całym domu, a potrawa ogrzewa. Sos, w którym zatopione jest mięso nadaje mu charakteru, a całość jest delikatna i aksamitna.
-
ARTYKUŁ
Kruche ciasto, a na nim nie znajdziesz owoców. To tarta w polskim stylu idealna na obiad
Kuchnia polska jest pyszna, a potrawy, które się z niej wywodzą, są pełne smaku i sycące. Niemniej jednak i one mogą się nam z czasem znudzić, dlatego trzeba poznać nowe receptury. Ta jest świetna, gdy chcesz zrobić coś nieoczywistego.
- Już nie kupuję serków ani wędlin. Kanapki jadam tylko z 5-minutową pastą
- Grzybiarze niesłusznie omijają. Te grzyby są lepsze od podgrzybków
- Znalazła borowika-giganta. "Przez 30 lat nigdy takiego nie spotkałam"
- Kopytka babci mogą się schować. Włoski rarytas wychodzi genialnie
- Tak szybkie i pyszne, że głowa mała. Kluseczki z miseczki każdy kochał
- Zaproś kolory do swojej kuchni i ciesz się czystymi naczyniami każdego dnia z PUR
- Jak zrobić masę do rogali marcińskich? Znajomy cukiernik zdradził sekret
- Co dobrego można zrobić z dyni? Czas na jesienne smaki
- Rozpoznasz te klasyczne dania kuchni polskiej na zdjęciach? Sprawdź się!
- Rozpoznasz te klasyczne dania kuchni polskiej na zdjęciach? Sprawdź się!
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Wątróbka po wenecku
Wątróbka po wenecku
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do godziny
Zupa miso z kiełkami, tofu i wołowiną
Zupa miso z kiełkami, tofu i wołowiną
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Sznycelki z indyka po mediolańsku z pomidorami i z rukolą
Sznycelki z indyka po mediolańsku z pomidorami i z rukolą
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Grochówka klasyczna
Grochówka
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Podstawowe risotto
Podstawowe risotto
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Babka kartoflana, czyli kiszka
Babka kartoflana, czyli kiszka
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Gulyasleves
Gulyasleves
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Włoska pomidorowa
Włoska pomidorowa