-
ARTYKUŁ
Zielone, kremowe i pachnie jak w restauracji. Danie tak dobre, że będzie śnić ci się po nocach
Jakie warzywa można dać do risotto? Delikatny smak ryżu doskonale łączy się z wieloma dodatkami. Świetnie pasują grzyby, groszek, cukinia, dynia czy nawet pieczony kalafior. Jednak wiosną wybór pada na zielony przysmak. Wzbogaca danie wyglądem i ciekawym smakiem.
-
ARTYKUŁ
Po ten krupnik zawsze ustawia się kolejka. Sekret jego smaku tkwi w... triku z patelnią
Klasyczny krupnik, pełen zapachu i bogaty w składniki to jedna z najbardziej lubianych polskich zup. Wydaje się banalny, ale wystarczy jeden drobny błąd, by stracił cały urok i smak. Jak go zrobić, by każdy pytał o przepis?
-
ARTYKUŁ
Ziemniaki gotuj tylko w ten sposób. Wtedy są najzdrowsze. Wspomagają trawienie, sycą na długo
Wiele osób nie wyobraża sobie obiadu bez ziemniaków. Wcale nas to nie dziwi, bo są pyszne i można je serwować w różnych formach. Za jedną z nich organizm będzie ci wdzięczny. Wyjaśniamy, w jakiej postaci ziemniaki są najzdrowsze.
-
ARTYKUŁ
Zabielasz pieczarkową śmietaną? Jest lepszy sposób. Tak kremowa i aromatyczna jeszcze nie była
Zupa pieczarkowa to jeden z takich obiadowych pewniaczków w naszych domach i nie ma w tym nic dziwnego. Pieczarkowa jest łatwa, dość szybka w wykonaniu i niezbyt droga, ale z naszym dzisiejszym przepisem jest także dużo, dużo pyszniejsza niż dotychczas. Zabielasz zupę śmietaną? Okej, ale musisz wiedzieć, że jest lepszy sposób. Przyda się też azjatycka przyprawa, która niebywale wzmacnia smak pieczarek.
-
ARTYKUŁ
Mizeria jakiej nie znacie. Śmietana? Dobry żart, liczy się coś innego
Dziś troszeczkę wkurzymy znaczną część Polaków, a rzecz będzie dotyczyć mizerii. Tak, mizeria to jedna z najczęściej robionych surówek, pasuje i do mielonego, i do schabowego, ale moim zdaniem posiekane ogórki wymieszane ze śmietaną to nuda. Mizerię można podać w lepszy sposób i z chęcią zdradzimy ci przepis, który z pewnością odmieni twoje posiłki. Żadnej śmietany, żadnego jogurtu. Zielone dodatki: to jest tajemnica smaku.
-
ARTYKUŁ
Teść miał prostą zasadę: kapusta, marchew i coś słodkiego. Jedna łyżeczka zmieniła smak surówki
Surówka do obiadu nie musi być nudna. Wystarczy jeden składnik z charakterem, by podkręcić cały talerz. Ten przepis dostałam od mojego teścia, który twierdzi, że bez niej żaden schabowy się nie liczy. I wiecie co? Miał rację. Jest kwaśna, chrupiąca, wyrazista i po prostu pasuje do wszystkiego.
-
ARTYKUŁ
Brakło mi soli, więc doprawiłam pieczarkową inaczej. Teraz nie wyobrażam sobie zupy bez tego
Jak ugotować dobrą zupę pieczarkową? Kluczowe są nie tylko dodatki, lecz także przyprawy, którymi ją doprawiamy. O tym, który polecamy tym razem, mało kto pomyśli, nie kojarzy się bowiem z "polską kuchnią". Nic bardziej mylnego.
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Wątróbka po wenecku
Wątróbka po wenecku
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do godziny
Zupa miso z kiełkami, tofu i wołowiną
Zupa miso z kiełkami, tofu i wołowiną
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Sznycelki z indyka po mediolańsku z pomidorami i z rukolą
Sznycelki z indyka po mediolańsku z pomidorami i z rukolą
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Grochówka klasyczna
Grochówka
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Podstawowe risotto
Podstawowe risotto
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Babka kartoflana, czyli kiszka
Babka kartoflana, czyli kiszka
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Gulyasleves
Gulyasleves
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Włoska pomidorowa
Włoska pomidorowa