-
ARTYKUŁ
Pierogi z białą kiełbasą Magdy Gessler lub Ewy Wachowicz. Które smakują lepiej?
Pierogi z białą kiełbasą mogą zaskakiwać. Chociaż pierogi w Polsce jada się nader często, to jednak farsz w postaci kiełbasy nie jest, aż tak popularny. Sprawdź, jak wykonać nadzienie do pierogów z białej kiełbasy.
-
ARTYKUŁ
Ciasto na pierogi bez jajka. Już nie będą twarde jak kamień. W końcu zjesz mięciutkie pierogi
Istnieją różne szkoły robienia pierogów, każdy ma swój ulubiony przepis. Nie brakuje jednak zwolenników przepisów na ciasto na pierogi bez jajka. Przede wszystkim dlatego, że bez tego składnika jest ono bardziej miękkie i elastyczne. Jeśli chcecie sami to sprawdzić, łapcie nasz przepis.
-
ARTYKUŁ
Pierogi z białą kiełbasą. Przepis Ewy Wachowicz, który przyda się nie tylko na Wielkanoc
Przepis Ewy Wachowicz na pierogi z białą kiełbasą to propozycja nie tylko na zbliżającą się Wielkanoc. Prostota farszu sprawia, że możemy wykorzystać go w dowolnym momencie i znacznie przyspieszyć przygotowywanie obiadu. Kluczem są odpowiednie dodatki.
-
ARTYKUŁ
Przepis na pierogi z szokującym farszem. Zapomnij o mięsie i grzybach, teraz czas na swojski specjał
Dziś będzie troszkę kontrowersyjnie, ponieważ tym przepisem podzielimy miłośników pierogów. Jedni będą się zachwycać tą wersją, inni, no cóż - ich strata. Kaszanka to czarne złoto polskiej kuchni i jako produkt spożywczy ma wielki potencjał. Pierogi z kaszanką to naprawdę pyszna odmiana od ruskich czy mięsnych. Jak je zrobić? Nie żałuj cebuli, a będą najpyszniejsze.
-
ARTYKUŁ
Opublikowano ranking najlepszych pierogów z całego świata. Polski nie ma na podium
Serwis kulinarny Taste Atlas opublikował interesujący ranking. Od najgorszych do najlepszych uporządkowano pierogi z różnych kuchni świata. Choć różnią się od siebie farszem, kształtem czy sposobem przygotowania, wszystkie potrafią rozpieścić podniebienia. Czy polskie pierogi zostały docenione? Niestety podium przeszło nam koło nosa.
-
ARTYKUŁ
Farsz z bulionu, a kształt sakiewek. Czy pierogi gruzińskie mogą być lepsze od polskich? Mają duże szanse
Kuchnia świata ma wiele nam do zaoferowania. Okazuje się, że kuchnia gruzińska może zaskoczyć nas nie tylko smakiem, a także formą serwowania dań. Przykładem są ich tradycyjne pierożki. Złapiesz się za głowę, gdy zobaczysz ten przepis.
-
ARTYKUŁ
Pierogi dominikańskie. Tradycyjne danie kuchni staropolskiej. Jeden składnik wzbogaci smak nadzienia
Szukasz oryginalnego przepisu na pierogi? Podajemy recepturę, dzięki której będą wyjątkowo smaczne i pożywne. Głównym składnikiem ich nadzienia jest biała kiełbasa z chrzanem. Takie pierogi sprawdzą się jako niedzielny obiad i w święta.
-
Te dania królowały w czasach PRL-u. Dziś kulinarne specjały wywołują ciarki
-
Sałatka na Wielkanoc Ewy Wachowicz. Banalna sałatka warstwowa w 10 minut
-
Pierś i butelka, czyli jak sprawnie karmić mlekiem mamyMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Koperek w pudełku po lodach to najmniejsze zło. Tego lepiej nie mrozić
-
Ciastka owsiane - przepis trzy razy "P", pyszne, proste i piorunujące. Zrobisz je w 20 minut, a znikną jeszcze szybciej
- Jak sparzyć kapustę na gołąbki? Zajmie ci to 10 minut
- Rozpoznasz owoc egzotyczny na zdjęciu? Komplet tylko dla obeznanych!
- Książę William zjadł w warszawskim bistro. "Nagrodził obsługę hojnym napiwkiem"
- Kielecki czy Winiary. Który jest lepszy? Porównała polskie majonezy. Podium zaskakuje
- Wielkanocny majonez w wersji fit. Olej zamień na ten składnik
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Pieróg kornwalijski
Pieróg kornwalijski
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami najlepsze
Dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Pierożki z makiem
Pierożki z makiem
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Pierożki dominikańskie
Pierożki dominikańskie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Panzerotti
Pizzopieróg czy pierogopizza? Nie ma co się zastanawiać nad nazwą, bo w międzyczasie te genialne pizzowe pierożki znikną z talerza. Jeśli jeszcze ich nie próbowaliście, czas to nadrobić. To hit na imprezy i świetna przekąska na co dzień. Sprawdźcie, jak się za nie zabrać.
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Pierogi z dynią i białym serem
Dynia? Pycha! Biały ser? Mniam! Pierogi? O mamo! A co, gdyby połączyć to wszystko w całość? Gwarantujemy, że trudno będzie odejść od stołu.
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Pierogi z jagodami
Pierogi z jagodami
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Pierogi z owocami
Pierogi z owocami