-
ARTYKUŁ
Pierogi z dudkami biją na głowę ruskie i inne. Smak farszu zapamiętuje się do końca życia. Kto jadł, ten wie
Pierogi z dudkami to polski przysmak, który kiedyś był bardzo popularny wśród gospodyń domowych. Dziś odszedł w zapomnienie, a wiele osób prawdopodobnie w ogóle nie zdaje sobie sprawy, jakie produkty są wykorzystywane do przygotowania farszu. Pora odkryć tajemnicę.
-
ARTYKUŁ
Kuzynka babci robiła pierogi czarnoleskie. Tak pysznych nie ma nawet w święta
Czym są pierogi czarnoleskie? Pewnie niewiele osób zna ten przepis, a ma on już ponad osiemdziesiąt lat (pewnie może mieć więcej, ale ja tego pewna nie jestem). To coś absolutnie pysznego, a farsz na pewno zaskoczy swoją prostotą i wyjątkowym smakiem. W roli głównej groch.
-
ARTYKUŁ
Lepsze od mielonych i zwykłych ziemniaczanych. Kotlety ruskie wiodą prym od dawna
Lubisz pierogi ruskie, ale nie masz siły, czasu ani cierpliwości do zagniatania ciasta i babrania się z falbankami? Zamiast czasochłonnych i pracochłonnych pierogów zrób po prostu kotlety ruskie. Nie dość, że szybsze, to jeszcze smaczniejsze od zwykłych mielonych i nudnych odsmażonych ziemniaków. Nie zapomnij jednak o przyprawach, jedna jest szczególnie istotna.
-
ARTYKUŁ
Pierogi jak kilkadziesiąt lat temu. Mają ciasto inne niż wszystkie, a ich farsz przywodzi na myśl Wielkanoc
Pierogi dominikańskie to tradycyjne danie kuchni staropolskiej, które - nie ma co ukrywać - nie cieszy się zbyt dużą popularnością. Pora to zmienić. Dlaczego? Bo pierogi dominikańskie to specjał, który charakteryzuje się niebanalnym połączeniem smaku.
-
ARTYKUŁ
Pierogi kapucyńskie zaskakują wyważonym farszem. Nie zgadniesz, co jest w środku. Lepsze niż ruskie
Pierogi kapucyńskie to przepyszne danie obiadowe, które skradło już serca i podniebienia wielu smakoszy. Pierogi to nasze dobro narodowe, którym zachwycamy się nie tylko my, ale także nasi zagraniczni goście. Można przygotować je na wiele różnych sposobów. My dziś proponujemy pierogi kapucyńskie - pyszne połączenie mięciutkiego ciasta i idealnie skomponowanego farszu.
-
ARTYKUŁ
Pierogi książęce biją na głowę ruskie. W farszu są ziemniaki i mają przednie towarzystwo
Pierogi książęce w różnych regionach nazywane są nieco inaczej. Słyszy się o pierogach kasztelańskich, szlacheckich lub - jak mówiła pewna starsza pani - zagubnych. To jeden i ten sam przepis na pyszne pierogi z ziemniakami, które powinny być uważane za najlepsze w naszym kraju. Farsz jest przepyszny, ale pewnie zdziwisz się, że ziemniaków wcześniej się nie gotuje.
-
ARTYKUŁ
Warmińskie pierogi lepsze od ruskich i z mięsem. Przydadzą się hreczka i skrzeczki
Na Warmii znają je wszyscy, w innych regionach Polski są prawie nieznane. Dzyndzałki z hreczką to nie lada przysmak, chociaż wielu z was może zaskoczyć lub zaciekawić ich nazwa. Co to jest hreczka, co to takiego skrzeczki i dlaczego w zasadzie dzyndzałki, a nie jak wszędzie - pierogi? Chętnie wszystko wyjaśnimy i podamy przepis, który zachwyci każdego miłośnika pierogów i regionalnych przysmaków.
-
Rośnie w polskich lasach, a prawie jej nie znamy. Jest podporą dla serca
-
Drożdżowe z bonusem. Rozpływa się w ustach i jest idealnie wilgotne
-
Niemiecka pasta serowa to moja nowa miłość. Jem na śniadanie codziennie
-
Smaruję, faszeruję i owijam. Tak dobre, że nie starczyło nawet na 2 dni
-
Soczyste kotlety mielone z długą tradycją. Wystarczy kilka składników
- Gdzie wyrzucić filtr do wody? Masz kilka możliwości, ale tylko jeden kontener jest dobry
- Smak dwóch popularnych zup w jednym. Kiedyś zajadano się codziennie
- We Włoszech dodają ją do wszystkiego. Jest niczym zdrowotny skarb
- Zamiast soli dodaj do ziemniaków te przyprawy. Więcej z niej nie skorzystasz
- Naukowcy wiedzą już, jak ugotować idealne jajka. Rewolucyjny sposób
-
PRZEPIS
- 4,0
- średni
- powyżej godziny
Pieróg kornwalijski
Pieróg kornwalijski
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami najlepsze
Dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Pierożki z makiem
Pierożki z makiem
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Pierożki dominikańskie
Pierożki dominikańskie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Panzerotti
Pizzopieróg czy pierogopizza? Nie ma co się zastanawiać nad nazwą, bo w międzyczasie te genialne pizzowe pierożki znikną z talerza. Jeśli jeszcze ich nie próbowaliście, czas to nadrobić. To hit na imprezy i świetna przekąska na co dzień. Sprawdźcie, jak się za nie zabrać.
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Pierogi z dynią i białym serem
Dynia? Pycha! Biały ser? Mniam! Pierogi? O mamo! A co, gdyby połączyć to wszystko w całość? Gwarantujemy, że trudno będzie odejść od stołu.
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Pierogi z jagodami
Pierogi z jagodami
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Pierogi z owocami
Pierogi z owocami