-
ARTYKUŁ
Tak podanym pierogom nikt się nie oprze. Cały sekret tkwi w kremowym nabiale i owocowym dodatku
Co, gdyby klasyczne, słodkie pierogi nieco podrasować? Wystarczy dobry, świeży nabiał i owocowy dodatek, by klasyczne danie smakowało jak z najlepszych restauracji. Tu poza składem liczy się także estetyczne podanie i dbałość o szczegóły.
-
ARTYKUŁ
Ciasto na pierogi już nigdy nie wyjdzie twarde. Te sposoby sprawią, że od teraz będą idealne
Przygotowując pierogi możemy borykać się z problemem, jakim jest twarde ciasto. Okazuje się jednak, że można temu szybko zaradzić. Wystarczy zastosować się do naszych rad, a problem od razu zniknie. Niektóre z nich popełniamy za każdym razem.
-
ARTYKUŁ
Pierogi na Wielkanoc? Proszę bardzo. Farsz jest kremowy, ale sposób wykonania zaskoczy każdego
Pierogi są słynne na całym świecie i chociaż się różnią sposobem zlepiania, farszem i sposobem przygotowania, to każdy Polak na myśl o pierogach z pewnością się uśmiechnie. Dziś mamy dla was przepis na pierogi idealne na Wielkanoc i inne spotkania, ale nie będą to zwykłe pierogi. Przyda się piekarnik, a farsz zaskoczy.
-
ARTYKUŁ
Gdy podałam pierogi na Wielkanoc, goście uznali, że zwariowałam. Dziś dzwonią, by je zrobić
Pierogi kojarzą się większości z nas z Bożym Narodzeniem. Wielkanoc to czas, gdy zajadamy się jajkami. Ale w tamtym roku postanowiłam przełamać ten schemat i podałam pierogi na wielkanocny stół. Goście byli zaskoczeni, a później spałaszowali wszystko, aż nie został ani jeden.
-
ARTYKUŁ
Zamknął pierogi w kanapce. "Nie wiem, czy jestem zachwycona, czy przerażona tym pomysłem"
Pierogi ruskie to nasze dobro narodowe, którego będziemy zawsze bronić. Przepis każdy zna na pamięć, bowiem ziemniaczano-serowy farsz układa się na cienkim cieście i zlepia. Mało kto próbuje to zrobić inaczej. Jednak są i ci odważni, którzy eksperymentują i pokazują nowe odsłony tego smaku.
-
ARTYKUŁ
Z tej mąki pierogów nie będzie. Ciasto wyjdzie rwące i twarde jak kamień
Kochasz pierogi, lecz nigdy nie wychodzą ci idealne? Ciasto jest twarde albo się rwie, przez co podczas gotowania ucieka farsz? Poznaj sekret doświadczonych kucharek i już więcej nie martw się tym problemem. Chodzi o wybór mąki.
-
ARTYKUŁ
Najłatwiejsze na świecie ciasto na pierogi. Znajoma kucharka zwraca uwagę na wodę
Ciasto na pierogi to tak naprawdę najłatwiejszy przepis świata. Ale jak to bywa z tymi łatwymi przepisami, łatwo także coś zepsuć. Ja ciasto na pierogi robię od lat ze starego przepisu pani Zosi, przyjaciółki rodziny, która pracuje w barze mlecznym w Radomiu. Nie może być mowy o chłodnej wodzie.
- Sezon na sadzenie cebuli trwa! Poznaj proste triki i ciesz się plonami
- Babka cytrynowa siostry Anastazji. Goście nie zostawiają nawet okruszka
- Chcesz podkręcić atmosferę w swojej sypialni? Wypróbuj ten sposóbMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Kiedy dodajesz liście laurowe do rosołu? Minuta nieuwagi i po zupie
- Jak zredukować wodę w sosie? Wypróbuj ten prosty sposób
- Zwyciężczyni "MasterChefa" pokazała, jak zrobić wyjątkowy majonez. Zdradziła swój sekret
- Babka wielkanocna najlepiej smakuje w towarzystwie bliskich. Jak ją zrobić, aby była puszysta i wilgotna?
- Jajka faszerowane na Wielkanoc. Postaw na proste i sprawdzone przepisy
- Mięso na Wielkanoc młode gospodynie robią inaczej. Żadne schaby i szynki - to rozpływa się w ustach
- Śniadanie wielkanocne - z tą sałatką podbijesz nawet najbardziej wymagające podniebienie
-
PRZEPIS
- 4,0
- średni
- powyżej godziny
Pieróg kornwalijski
Pieróg kornwalijski
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami najlepsze
Dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Pierożki z makiem
Pierożki z makiem
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Pierożki dominikańskie
Pierożki dominikańskie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Panzerotti
Pizzopieróg czy pierogopizza? Nie ma co się zastanawiać nad nazwą, bo w międzyczasie te genialne pizzowe pierożki znikną z talerza. Jeśli jeszcze ich nie próbowaliście, czas to nadrobić. To hit na imprezy i świetna przekąska na co dzień. Sprawdźcie, jak się za nie zabrać.
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Pierogi z dynią i białym serem
Dynia? Pycha! Biały ser? Mniam! Pierogi? O mamo! A co, gdyby połączyć to wszystko w całość? Gwarantujemy, że trudno będzie odejść od stołu.
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Pierogi z jagodami
Pierogi z jagodami
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Pierogi z owocami
Pierogi z owocami