jajo

Więcej o:

jajo

  • Jaja poszetowe. Jak przygotować perfekcyjne jajo w koszulce?

    Jaja poszetowe: co to takiego? Co to jest jajko poszetowe? Powszechniej znane jest ono jako jajko w koszulce. Jest to jeden ze sposobów na przygotowanie jajek, które możemy zaserwować podczas śniadania lub kolacji. Nie ukrywajmy, że na naszych stołach najczęściej jajka goszczą w postaci smażonej

  • Uwaga! Ptaki na jajach!

    i stuknąłem się w głowę. Ależ oczywiście! To samica siedząca na jajach. Przecież mogłem ją rozdeptać! A ona za nic nie chciała się ruszyć i porzucić swoje niewyklute potomstwo. Co za stalowe nerwy! Nie wszystkie ptaki mają taki twardy charakter jak jarząbki. Co więcej, większość skrzydlatych stworzeń

  • Jaja mollet: ile trzeba je gotować? Sprawdzony przepis

    Jaja mollet i ich przyrządzanie. Co warto wiedzieć? Jaja mollet, czyli ugotowane na półtwardo, to danie mniej popularne od jajek na twardo i miękko. Czym się charakteryzuje? Mianem tym określamy jajko gotowane dłużej, niż potrzeba dla ścięcia się białka. Właśnie taki półprodukt staje

  • Jajowar - z tym urządzeniem jaja ugotujesz idealnie na miękko lub twardo

    Jajowar - co to takiego? Jajowar to urządzenie do gotowania jajek. Wszyscy wiemy, że gotowanie jaj to nie lada wyzwanie, często zdarza się, że nie wyjdą one tak jak zakładamy. Jajowar sprawdzi się do przyrządzania jaj zarówno na twardo jak i na miękko. Bez obaw, teraz przygotujesz perfekcyjne jajka

  • Przepis na biszkopt z 4 jaj. Nigdy nie opada

    proporcji. Dzięki temu unikniemy nieprzyjemnych niespodzianek, a nasze ciasto wyjdzie lepsze niż z cukierni. Doskonały biszkopt z 4 jaj. Składniki 4 jajka, szklanka mąki pszennej, 2/3 szklanki cukru, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżeczka ekstraktu waniliowego. Pamiętaj, że wszystkie składniki

  • Nietypowy przepis na lukier do pączków. Zapomnij o białku jaja

    . Jest też bardzo dobry dla alergików! Sprawdźcie, jak zrobić pyszny lukier bez białek jaj. Aquafaba - co to takiego? Do przygotowania lukru będziecie potrzebowali aquafaby. Pod tą nazwą kryje się nic innego, jak woda, pozostająca po ugotowaniu ciecierzycy, która zawiera sporo białka. Jeśli kupujecie