kontrola
-
Eksperci z Inspekcji Handlowej przyjrzeli się paragonom grozy. Nieprawidłowości w ponad połowie lokali
Inspekcja Handlowa wzięła pod lupę bary i restauracje w miejscowościach turystycznych. Okazuje się, że w ponad połowie z nich dochodziło do oszustw cenowych. Jak się przed nimi ustrzec? Na co uważać?
-
PWIS: Sprawdzono nadmorskie lodziarnie. Nieprawidłowości w ponad połowie
Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny w Szczecinie zlecił przeprowadzenie kontroli w nadmorskich lodziarniach. Ponad połowa próbek może zawierać bakterie.
-
Kontrole w piekarniach. Chleb "tradycyjny" z polepszaczami, margaryna zamiast masła
Kontrola przeprowadzona w 157 piekarniach wykazała, że na niemal 1/3 pieczywa widnieją oznaczenia wprowadzające klientów w błąd. Jakie nieprawidłowości odkryto?
-
Skontrolowano ciasta, pieczywo, ryby i bakalie na wagę. W ponad 80 proc. wykryto nieprawidłowości
Inspekcja Handlowa przebadała produkty sprzedawane w cukierniach, sklepach i marketach. Okazało się, że w ponad 80 procentach wystąpiły nieprawidłowości.