kuchenne sztuczki
-
Jakich zup nie gotować na "rosole z wczoraj"? To może popsuć ich charakterystyczny smak
Jeśli z wczorajszego obiadu został ci rosół, najczęściej postanawiasz wyczarować z niego kolejną zupę. Często stawiasz na pomidorową, krupnik lub ogórkową. Jednak nie wszystkie zupy powinno robić się na gotowym rosole. Jakie zupy stracą smak, kied...
-
Czy panierka zawsze musi być z bułki tartej? Wcale nie. Poznaj smaczniejsze i bardziej chrupiące wersje
Panierka w myślach wielu z nas to połączenie mąki, jajka i oczywiście bułki tartej. Tego typu panierunku używamy do schabowych, sznycli, ryb, a nawet warzyw. Równie dobra, a na pewno mniej kaloryczna panierka wyjdzie, gdy zamiast bułki tartej...
-
Ekspresowy sposób na posiekanie wielu jajek w szybkim tempie. "Genialne!"
Jak szybko posiekać jajka na sałatkę lub pastę jajeczną? Na instagramowym profilu Budget Bytes opublikowano filmik pokazujący genialne rozwiązanie. Ten trik warto poznać przed Wielkanocą.
-
Twarde masło to zmora? Jest kilka sposobów, by je zmiękczyć. Który najlepszy?
Zimne masło to jedna z tych rzeczy, które sprawiają, że poranki są jeszcze trudniejsze. Jak sprawić, żeby szybko stało się miękkie? Mamy dla was kilka sposobów.
-
Mleko zawsze ci się przypala? Prosty patent pomoże tego uniknąć
Gotujecie mleko, a połowa ląduje na kuchence? Chyba każdemu z nas się to zdarzyło. Dziś mamy dla was kilka porad, co zrobić, aby kolejnym razem mleko nie wykipiało.