passata
-
Wiele osób używa ich zamiennie. To błąd, który może wpłynąć na smak i konsystencję potrawy
Co jest lepsze passata czy przecier pomidorowy? Tak naprawdę to zależy od tego, co masz zamiar upichcić. Tym bardziej, że choć wiele osób używa tych produktów zamiennie, różni je jedna, istotna rzecz. Jaka dokładnie?
-
Przecier pomidorowy - przepis, który mam z zeszytu babci. Jej kluczem do sukcesu są konkretne pomidory
Moja babcia zawsze powtarzała, że aby przecier pomidorowy smakował idealnie, potrzebne są warzywa skąpane w słońcu. Za takie uważała soczyste i słodkie pomidory malinowe. Teraz, gdy robię przecier z jej przepisu, nie mogę wybrać innych.
-
To najlepsza rzecz, jaką możesz zrobić z pomidorów. Włosi będą zazdrościć tego smaku
Trudno wyobrazić sobie codzienne gotowanie bez pomidorów. Nie mówię jedynie o zupie pomidorowej, lecz także o najróżniejszych sosach, przetworach i oczywiście sałatkach. Dziś jednak skupimy się na przetworach z pomidorów, a dokładniej na passacie....
-
Zupa pomidorowa z passaty to moje popisowe danie. Dodaję dwa składniki i jest lepsza niż od babci
Szukasz przepisu na najlepszą, czerwcową zupę? Pomidorowa na passacie to moje nowe uzależnienie, które zawsze wychodzi i smakuje obłędnie. Wszystko za sprawą dwóch nietypowych składników, które podbiją aromat i nadadzą zupie charakteru. Zapomnij o...
-
Jak zrobić przecier pomidorowy domowej roboty? Idealny na zimę, do pomidorówki lub leczo
Jak zrobić przecier pomidorowy do słoika na zimę? Nie ma nic lepszego od ekologicznych pomidorów. Zwłaszcza takich z własnego ogródka. Takie warzywa są źródłem wielu witamin. Możemy wykonać z nich na przykład przecier.
-
Jak zrobić przecier pomidorowy do słoików? Szybki i prosty przepis babci Halinki na zimowe przetwory
Jak zrobić przecier pomidorowy, aby móc skorzystać z niego cały rok? Warto przygotować domowe przetwory, dzięki którym nasza własna passata, posłuży nam jako dodatek do zup, sosów, pizzy czy innych dań. Mamy prosty i szybki przepis od babci Halink...
-
Jak zrobić przecier pomidorowy? Kluczowe dla smaku są świeże zioła i dojrzałe warzywa sezonowe
Prawdziwą klasyką w kuchni są sosy - uwydatniają smak potraw i nadają apetycznej konsystencji. Jak zatem zrobić przecier pomidorowy? Kluczowe okażą się odpowiednio dobrane dodatki takie jak czosnek czy świeże zioła oraz wybór dojrzewających na...
-
Jak zrobić przecier pomidorowy ze świeżych pomidorów? Łatwy przepis na domową passatę
Domowy przecier pomidorowy jest źródłem wielu witamin, ale przede wszystkim dostarcza organizmowi dużą dawkę potasu i sodu. Warto zatem przyrządzić go ze świeżych pomidorów właśnie latem, by móc korzystać z jego dobrodziejstw w pozostałe pory roku.