perliczka
-
To mięso było przysmakiem na królewskich dworach, a teraz o nim zapominamy. Dlaczego warto je jeść?
Mięso z perliczki zawsze było cenione ze względu na wyśmienity smak i właściwości odżywcze. Ten szlachetny gatunek drobiu od wieków uznaje się za rarytas. Dlaczego warto po nie sięgać i jak je przyrządzać?
-
Pomysł na noworoczny obiad? Postaw na staropolską klasykę, czyli perliczkę. Delikatny smak wzbogacą zioła i grzyby
Nowy Rok to świetna okazja, by przygotować uroczysty obiad. Jeśli nie masz pomysłu, a nie chcesz w ten wyjątkowy dzień znów serwować mielonych, mamy dla ciebie propozycję: co powiesz na powrót do staropolskiej klasyki? Jeśli chcesz zaskoczyć...
-
To mięso było dawniej prawdziwym rarytasem. Dziś powraca na polskie stoły i często zastępuje kurczaka
Choć obecnie w polskiej kulturze kulinarnej w dużej mierze króluje mięso z kurczaka, dawniej sięgano po inne rodzaje drobiu. Na stołach często gościła perliczka. Była uwielbiana m.in. ze względu na swój piżmowy aromat, a jej wytworny smak był...
-
Masz już dość pieczonego kurczaka? Perliczka - przepis na wykwintny obiad
Najlepsza pieczona perliczka - przepis, z którym poradzi sobie każdy. Wychodzi idealna! Polecamy szczególnie tym, którzy szukają alternatywy dla nudnego pieczonego kurczaka, a nawet indyka. Co prawda ciężko nazwać perliczkę zamiennikiem z racji do...
-
Perliczka - przepis, który oczaruje gości. Zioła gwarantują wykwintny smak
Perliczka to miła odmiana od popularnego kurczaka. Jej mięso jest zdrowsze, delikatniejsze i z pewnością bardziej smaczne. Spodziewasz się gości, których chcesz zaskoczyć czymś nietuzinkowym i jednocześnie pysznym? Przygotuj perliczkę! Przepis jes...