zupa z soczewicy

Więcej o:

zupa z soczewicy

  • Rozgrzewająca zupa z soczewicy. Przygotujesz ją w kilka minut

    Więcej sylwestrowych przepisów znajdziecie na stronie Gazeta.pl. Zupa z soczewicy przywodzi na myśl różnorodną kuchnię indyjską. Jej pełnia smaków i aromatów sprawia, że będziecie do tego przepisu sięgać często, szczególnie wtedy, gdy pogoda nie zachęca do wyjścia z domu. Przygotowanie tego dania

  • Obiad bez mięsa? Oto kilka inspiracji na dania w wersji wege [PRZEPISY]

    do smaku Zupa z soczewicy i pomidorów - sposób przygotowania: Soczewicę przepłukujemy w misce z zimną wodą. Zmieniamy wodę kilkukrotnie, aż przestanie mętnieć. Cebulę i czosnek siekamy drobno. W garnku rozgrzewamy masło, wsypujemy cebulę i smażymy ją, aż zmięknie. Dodajemy czosnek i krótko razem

  • Kuchnia grecka: Greckie przysmaki na Rodos [APETYCZNE ZDJĘCIA]

    , czosnkiem i bazylią oraz fakes - zupa z soczewicy z warzywami. Ale kuchnia wegetariańska nie ma w Grecji zbyt wielu zwolenników i podstawą obiadu jest solidny kawał mięsa, opiekanego lub smażonego, także smażona ryba lub mayirefta, czyli danie przygotowywane wcześniej, takie jak - casserole - potrawka

  • Kraje na świecie, które są rajem dla wegetarian

    ). Drugim uniwersalnym wegetariańskim daniem indyjskim jest dal, czyli rodzaj gęstej zupy z soczewicy. Charakterystyczną potrawą kuchni indyjskiej jest dosa, czyli cienkie, suche naleśniki wyrabiane z mąki ryżowej podawane z różnym nadzieniem: kokosowym, chili, warzywnym. Potrawy na bazie warzyw i ryżu

  • Kuchnia turecka. Co i gdzie zjeść i wypić w Stambule?

    ), fasulye (bób) oraz duży wybór dolma (liści winorośli, kwiatów cukinii lub liści kapusty nadziewanych ryżem w różnych smakach). Te ostatnie mogą zawierać mięso, więc przed zamówieniem lepiej zapytać. Większość tureckich restauracji oferuje również mercemek, smaczną zupę z soczewicy, ale w tym wypadku też