żywienie
-
Nie wszystkim służą grzyby. Kto nie powinien ich jeść? Niektórzy mogą się zdziwić
Grzybobranie w pełni, dlatego wiele osób przyrządza dania z dodatkiem tych leśnych znalezisk. Nie wszyscy jednak powinni je jeść. Kto należy do tej grupy? Wyjaśniamy, komu nie powinno się podawać grzybów i dlaczego mogą być szkodliwe.
-
Połączenie pomidora z ogórkiem jest szkodliwe? Eksperci obalają popularny mit żywieniowy
Utarło się przekonanie, że pomidor i ogórek to połączenie szkodliwe. Askorbinaza, która obecna jest w zielonym warzywie, utlenia witaminę C. Czy jednak musimy rezygnować z dań, w których występują obie jarzyny? Eksperci podpowiadają, że nie jest t...
-
Tych produktów nie należy łączyć z kawą. Mogą wywołać złe samopoczucie i nieprzyjemne dolegliwości
Kawa słynie z wielu korzyści dla zdrowia i nie tylko. Na co dzień raczej nie zastanawiamy się nad tym, z czym jej nie łączyć i najzwyczajniej rozkoszujemy się pyszny smakiem. Warto jednak poznać listę produktów, których nie powinno podawać się z...