Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl.
Zobacz wideo
Przepis na sernik królewski - klasyczny, kultowy, przepyszny!
Sernik jest jednym z klasycznych polskich ciast. Pojawia się na wielu uroczystościach, jest prosty w przygotowaniu, ale podczas pieczenia mogą pojawić się jednak pewne problemy. Przedstawiamy sposób na to, aby ciasto zawsze było udane. Poznajcie przepis na rewelacyjny sernik z mlekiem skondensowanym.
Sernik z kokosem - uczta na kilka warstw
Jak przygotować sernik z mlekiem skondensowanym? Potrzebujesz tylko kilku składników
Aby przygotować sernik, wystarczą tylko:
- jajka - 6 sztuk;
- twaróg (np. z wiaderka) - 1 kilogram,
- mleko skondensowane (słodkie) - 1 puszka (ok. pół kilograma);
- budyń śmietankowy - 2 opakowania.
Dodatki w postaci rodzynek lub suszonej żurawiny świetnie podkreślą wyjątkowy smak tego wypieku.
Sernik wiedeński - przepis najprostszy, jaki istnieje. Kluczem smaku jest twaróg
Jak upiec sernik z mlekiem skondensowanym? Instrukcja przyrządzenia pysznego deseru
Przygotowanie tego sernika jest bardzo proste i wymaga niewiele czasu:
- Oddziel białka od żółtek;
- Te ostatnie wymieszaj z proszkiem budyniowym, twarogiem i mlekiem skondensowanym na gładką masę;
- Z białek (możesz dodać odrobinę soli) ubij sztywną pianę;
- Wymieszaj łyżką pianę z białek z masą serową;
- Piecz najpierw w temperaturze 170 st. C przez 40 minut, po czym obniż do 140 i piecz kolejne 40 minut;
- Ostudź w lekko otwartym piekarniku przez ok. kwadrans;
- Potem studź w temperaturze pokojowej;
- Pokrój sernik jak już całkiem wystygnie;
Gotowy sernik ozdób polewą, cukrem pudrem lub owocami. Przechowuj w lodówce.
Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.
Gazeta.pl łączy siły z PCPM, by wspierać Ukrainę. Sprawdź, jak możesz pomóc