Pasta jajeczna bez majonezu to równie uniwersalna w zastosowaniu, co ta w klasycznej postaci. Możesz do niej dodać tuńczyka, natkę, szczypiorek, pokroić szynkę, jak również doprawić do smaku czarnuszką lub cieszyć się jej smakiem solo, bez niczego. Świetnie komponuje się także z tradycyjnym, pszennym pieczywem, jak i tym pełnoziarnistym. Przepis na nią jest prosty, a przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Można też go łatwo modyfikować. Jeśli preferujesz bardzo mokre pasty, możesz dodać jogurt naturalny. Przyprawa curry charakterystycznym, pikantnym aromacie i intensywnym smaku z kolei doda paście wyrazistości. Możliwości jest wiele. Jak zwykle, wszystko zależy od naszych preferencji smakowych, a nawet od fantazji. Obojętnie, na co się zdecydujemy, mamy pewność, że nasze śniadanie będzie treściwe i zapewni nam energię i siły na cały dzień.
Przeczytaj więcej na stronie głównej Gazeta.pl.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.