Jak zrobić kapuśniak? Podajemy przepis, który zdradziła Mariola Bojarska-Ferenc. Gwiazda podpowiada, jakie składniki można dodać do zupy. Wykonuje ją według własnego przepisu, którego nie znajdziecie w książkach kucharskich.
Zupa zaprezentowana na Instagramie przypomina góralską kwaśnicę. Mariola Bojarska-Ferenc dodaje do niej jedynie mięso i kapustę kiszoną. Nie używa innych warzyw. Mięso, jakie dodała gwiazda fitness to pokrojone w idealnie równą kostkę pieczone mięso, które pozostało po poprzednim obiedzie. Poza tym do zupy trafiły majeranek, liść laurowy i ziele angielskie.
Składniki:
Przygotowanie:
Kapuśniak smakuje najlepiej zaserwowany z grzankami. Poza tym można podawać go z ugotowanymi ziemniakami albo kaszami. Dobrze jest dodać smaku zupie odrobiną przecieru pomidorowego. Niektórzy dodają do niego powideł śliwkowych, które dodają koloru i smaku kapuśniakowi.
Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl