Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami, co za tym idzie, ruszają pierwsze przygotowania. Wśród tradycyjnych klasyków nie może zabraknąć grochu z kapustą. To smaczne danie nie wymaga długiego gotowania - nasz przepis zdradza jak pominąć moczenie strączków, co znacznie usprawnia podanie rarytasu.
Wśród 12 tradycyjnych potraw nie brakuje smacznych kąsków i tradycyjnych rarytasów. Nie ulega żadnej wątpliwości, że kapusta z grochem to świąteczny must have. Swojski smak zawdzięczamy domowej kapuście kiszonej, grochowi i mieszance aromatycznych przypraw. Kluczowe jest jednak odpowiednie przygotowanie i pamiętanie o złotych proporcjach.
Groch z kapustą często sprawia, że gotowanie znacznie się wydłuża, Jest jednak sposób, by uniknąć mozolnego moczenia strączków. Wystarczy ugotować go z dodatkiem soli. To sprawi, że produkt wyjdzie idealny i smaczny. Po godzinie śmiało możemy go połączyć z kapustą i podać na wigilijnym stole.
Składniki:
Sposób przygotowania: